22-01-07

Caroline van Monaco wordt vijftig jaar

prinses-caroline-en-ernst-august

Kroonprinses is een toonbeeld van ernst in vergelijking met haar broer en zus

 

Kroonprinses Caroline van Monaco wordt morgen vijftig. De champagne zal ongetwijfeld vloeien, maar de kans is klein dat dit ook tot decadente uitspattingen leidt. Tenzij zus Stephanie of broer Albert II een vinger in de pap hebben bij de voorbereidingen.

In de mondaine badplaats Monaco kijken ze niet op van een feestje min of meer, maar het blijft toch wel speciaal als het vorstenhuis Grimaldi ermee te maken heeft. Ook al gaat het dan om een jarige Caroline, algemeen bekend als de saaiste van de drie kinderen Grimaldi. Caroline is de dochter van Rainier III van Monaco en filmster Grace Kelly. Nadat haar moeder in 1982 om het leven kwam bij een auto-ongeluk, trad ze veel op aan de zijde van haar vader tot ook hij in 2005 op 82-jarige leeftijd overleed.

Eigenlijk speelde Rainier III een tijdlang met het idee om de grondwet te wijzigen zodat Caroline en niet womanizer Albert hem zou opvolgen. Zover kwam het niet. Caroline is nu kroonprinses, maar of dat ook iets oplevert, is maar de vraag. Zolang Albert van de ene vrouw naar de andere fladdert, blijven haar kansen gaaf. Een huwelijk van Albert met kinderen doet haar schuiven in de rij. Albert heeft op zijn 49ste een nieuwe relatie met de 29-jarige voormalige Olympische zwemster Charlene Lynette Wittstock en de speculaties zijn weer volop bezig. Toch hoeft Caroline nog niet te panikeren, Albert een beetje kennende.

De weg van haar broer of zus heeft Caroline ook nooit bewandeld. Ze kan dus niet pronken met haar twintigste of dertigste verovering. Niet dat Caroline nog altijd braafjes aan het handje loopt van haar eerste wettige echtgenoot Philippe Junot, een Franse zakenman waarmee ze in 1978 trouwde. Dat huwelijk liep al na twee jaar op de klippen en even leek het er op dat ze het nachtleven zou omarmen.

Caroline herpakte zich snel en hertrouwde een paar jaar later met Stefano Casiraghi, een projectontwikkelaar en autohandelaar. Het geluk lachte haar nu eindelijk toe en ze kregen samen drie kinderen: Andrea, Charlotte en Pierre. Toch mocht het weer niet zijn. Een dramatisch ongeluk met een speedboot kostte Stefano het leven. Caroline was plots weduwe.

Dit keer duurde het negen jaar vooraleer ze in 1999 voor de derde keer in het huwelijk trad met Ernst August van Hannover. Een man die op zijn strepen staat als het om zijn privéleven gaat. Van dat besef zijn alle persfotografen ter wereld inmiddels goed doordrongen na een incident waarbij Ernst August er eentje hoogstpersoonlijk in mekaar timmerde. De man wilde opnamen maken van het familiegeluk van het kersverse paar. Caroline heeft nu ook een dochter uit dit huwelijk: Alexandra.

 

Bron: Het Nieuwsblad

21:41 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prinses caroline, monaco, jarig |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.