27-01-07

Vier maand cel voor afluisteren Britse prinsen

Clive Goodman.

Wegens het illegaal onderscheppen van een 600-tal boodschappen op de gsm's van verscheidene nauwe medewerkers van de Britse prinsen William en Harry moet een royalty-verslaggever van een grote Britse zondagskrant de gevangenis in. Journalist Clive Goodman van News of The World werd tot vier maanden cel veroordeeld.

De 49-jarige roddelreporter heeft toegegeven dat hij de voice mail van de nummer twee voor de Britse troonsopvolging afgeluisterd heeft. Hij tapte ook de telefoons van medewerkers af, om illegaal aan nieuwtjes over het koningshuis te komen.Goodman was er met de hulp van privédetective Glenn Mulcaire in geslaagd de telefoonnummers en de geheime codes te bemachtigen om de voice mail van de gsm's van medewerkers van prins Charles en van de prinsen William en Harry te beluisteren.

De openbare aanklager noemde die manier van werken om aan nieuws te komen "een flagrante aanval op het privéleven van de prinsen". Goodman kwam onder meer aan de weet dat prins William in november 2005 een dokter had geraadpleegd voor een knieblessure en schreef daar een artikeltje over. De zeer gedetailleerde 'primeur' deed hem de das om, want alleen de privésecretaris van de prins was op de hoogte.

 

Bron: De Morgen

Commentaren

Wat je toch niet allemaal doet voor (domme) roddels... Ik zou zeggen: veel plezier in de cel! En jij nog veel plezier met je blogje. :)

Gepost door: Feelfree | 27-01-07

De commentaren zijn gesloten.