30-01-07

Filip en Mathilde openen tentoonstelling over Filips De schone

PrinsenOLVKerk

Deze morgen woonden kroonprins Filip en kroonprinses Mathilde in de O.-L.-V.-Kerk van Brugge de opening bij, van de tentoonstelling “De schoonheid en de waanzin”. Om 11 uur kwam het paar aan in de Katelijnestraat waar een groep koningsgezinde Bruggelingen hen met bloemen stonden op te wachten. Daar volgde het traditionele woordje met het publiek waarbij ook heel wat bloemstukken werden overhandigd.

Daarna trad het prinsenpaar de Kerk binnen, waar ze na een drietal korte toespraken door Paul Vandenbroeck van de KU Leuven werden rondgeleid doorheen de tentoonstelling. Daarbij toonde, ze vooral grote belangstelling voor het wandtapijt “De Aziatische uittocht,” afkomstig uit het stoffen-en kledingmuseum van Barcelona.

Mediacircus

Rond het bezoek was een waar mediacircus ontstaan. 13 TV stations hadden interesse getoond in de beelden, omdat het de eerste publieke verschijning was van prins Filip, na het incident met ondermeer Pol Van Den Driessche, politiek hoofdredacteur van VTM. De prins sprak de pers echter niet toe.

De tentoonstelling op initiatief van de Stichting Carlos de Amberes is een eerste in een reeks evenementen, die de relaties tussen de stad Brugge en de Spaanse stad Burgos verder moeten aanhalen.

Bron: Stadsomroep Brugge

De commentaren zijn gesloten.