04-02-07

Alexander en Jaime peetooms van Zaria

Doop_2 Prins Willem-Alexander en prins Jaime zijn zaterdag als getuigen opgetreden bij de doop van hun (achter)nichtje gravin Zaria, de vorig jaar juni geboren tweede dochter van prins Friso en prinses Mabel. De doopplechtigheid vond plaats in besloten familiekring op paleis Huis ten Bosch.

Bij de doop werd de liturgie van de Amsterdamse Studentenekklesia gebruikt; voorganger was Huub Oosterhuis, een huisvriend van de koninklijke familie en de ouders van de dopelinge. Zaria _ voluit Joanna Zaria Nicoline Milou _ is na de doop niet ingeschreven in een kerkgenootschap.

Doop_1 Friso en Mabel willen die belangrijke beslissing aan Zaria zelf overlaten, net zoals zij dat eerder hebben besloten ten aanzien van hun eerste dochter Luana (onderste foto, na de doop in december 2005). Zij zullen Zaria in de geest van hun eigen geloofsovertuiging opvoeden.

Doopluanadownload Andere doopgetuigen waren zaterdag Nicoline Wisse Smit (zus van Mabel) en vrienden van het paar, Ruben Ameling en Maria Luz Luano.

 

Bron: Royalblog

De commentaren zijn gesloten.