04-02-07

Waarom de Queen niet gaat kijken naar The Queen

Hoofdrolspeelster Helen Mirren kreeg er al een Golden Globe voor en is kanshebster voor een Oscar. De publieke opinie heeft er een andere perceptie door gekregen van de Britse vorstin Elizabeth II. Maar de vrouw om wie de film The Queen draait, gaat er niet naar kijken, zo vertelden intimi aan de Sunday Telegraph.

De vrouw die nu al 55 jaar op de Britse troon zit is volgens een vriendin ’toch al een echt filmpersoon. In Buckingham Palace, Sandringham en Balmoral, waar de koningin beurtelings woont, zijn er weliswaar kleine filmzalen, maar de vorstin maakt daar zelden gebruik van’.

Maar dat is niet de belangrijkste reden dat Elizabeth niet van plan is om juist deze film te gaan bekijken. ,,Het is al moeilijk genoeg voor haar om na een of andere officiële gebeurtenis te zien hoe ze er op de video uitziet. Laat staan dat ze er getuige van wil zijn hoe een ander haar speelt.''

Het allerbelangrijkste struikelblok is echter het feit dat de film gaat over de moeilijkste periode uit haar lange periode als vorstin: de dagen na de dood van prinses Diana, een tragedie waarop Diana’s schoonmoeder in eerste instantie zeer kil en afstandelijk reageerde en zelfs weigerde de vlag op Buckingham Palace halfstok te hangen. En daar wil de echte Queen liever niet aan worden herinnerd.

 

Bron: Het Nieuwsblad

De commentaren zijn gesloten.