05-02-07

Prins Filip op bezoek in Mechelen en Nijlen

Prins Filip is op bezoek geweest in de Katholieke Hogeschool Mechelen. Maandagmorgen om 9.30u werd hij opgewacht aan de school door enkele honderden studenten en nieuwsgierigen. De kroonprins werd vergezeld van ministers Fientje Moerman en Frank Vandenbroucke en van provinciegouverneur Camille Paulus. Prins Filip mocht de 'UNIZO-prijs Ondernemende School 2007' overhandigen.

De opleiding Office Management diende in december 2006 vier projecten in voor de 'Unizoprijs'. Prins Filip heeft deze projecten geselecteerd uit een uitgebreide reeks van ingediende kandidaatsdossiers van andere hogescholen en opleidingen. De geselecteerde projecten zijn eindprojecten van de derdejaars Office management. Zij moeten in hun laatste jaar hun eigen onderneming opstarten waarin ze een dienst aanbieden die in de lijn ligt van hun opleiding. Bezoek aan twee onderwijsinstellingen die een project hebben ingediend voor de “UNIZO Prijs Ondernemende School 2007”.

Om 11u kreeg het Gemeentelijk Instituut voor Technisch en Handelsonderwijs te Nijlen Koninklijk bezoek. De laatstejaarsautotechniekers hebben een zeer interessant project op poten gezet. Ze werken aan een aangepaste dieselmotor die draait op koolzaadolie en frituurolie. Het systeem is gebaseerd op warmtekrachtkoppeling. Bovendien is hij gemaakt van gerecycleerd materiaal. Het is uniek dat leerlingen zelf zo'n milieuvriendelijke motor in mekaar knutselen. De leerlingen uit het beroepsonderwijs werken zo'n 18 uur per week aan het technisch hoogstandje. De prins zal er door de leerlingen zelf over geïnformeerd worden. De motor zal mogelijk naar de Filippijnen worden gestuurd, om er een project van de Nijlense ontwikkelingssamenwerker Bert Peeters te ondersteunen.

 

Bron: Nieuwsuitmechelen

Commentaren

lol ja! haha inderdaad mijn vriend volgt communicatiemanagement op de KHM en vond het allemaal wel amusant .. Zelf heeft hij er denk ik niet al te veel aandacht aan gegeven :)

Gepost door: pixxie | 05-02-07

De commentaren zijn gesloten.