06-02-07

PS begrijpt polemiek rond staatsbezoek aan Congo niet

De PS zegt maandag de polemiek over een staatsbezoek aan Congo niet te begrijpen. Er is niets schokkends aan een bezoek van de koning aan het Centraal-Afrikaanse land, luidt het.

De Franstalige socialisten wijzen erop dat in Congo een democratiseringsproces aan de gang is. Indien de regering een staatsbezoek wil organiseren, zien wij daar geen graten in, klinkt het maandag op het hoofdkwartier van de PS. Wat belangrijk is, is dat het democratisch proces verder ondersteund wordt, is de redenering.

 

Bron: Het Laatste NieuwsDe sp.a kantte zich afgelopen weekend tegen het bezoek van Albert II aan Kinshasa. De verklaringen van sp.a-kamerfractieleider Dirk Van der Maelen ontketenden heel wat reacties, zoals bij minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (VLD), die een bezoek onder bepaalde voorwaarden wel ziet zitten.

Zondag ontspon zich een nieuwe polemiek tussen Spirit-voorzitter Geert Lambert en minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker (MR). Volgens premier Verhofstadt is echter nog niets beslist over een staatsbezoek.

19:30 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ps, begie, bezoek, koning albert, congo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.