09-02-07

Mathilde kussen, mag dat wel?

Prins Filip en prinses Mathilde hebben donderdagmorgen een bezoek gebracht aan Rozemarijn in Keerbergen. De instelling is zowel een dagcentrum als een tehuis voor volwassenen met een mentale handicap. De bekendste personen uit Rozemarijn zijn ongetwijfeld Kris en Yves, de voormalige reporters van Man Bijt Hond. Voor vele bewoners werd het de gelukkigste dag uit hun leven.

De spanning woog gisteren loodzwaar op de schouders van de bewoners. Bij de aankomst van het prinsenpaar in de sneeuw konden ze hun enthousiaste kreten nauwelijks bedwingen. ”Nog belangrijker dan de Kerstman”, liet iemand zich ontvallen. Anderen vroegen zich af hoe ze zich moesten gedragen. ”Mathilde kussen, mag dat?” vroeg iemand.

Filip herkende de bekendste bewoners van Rozemarijn onmiddellijk. ”Ik heb u al gezien op televisie. Waar is uw vriend?” vroeg hij in het kaarsenatelier aan Yves. De internetreporter kon het overigens opperbest vinden met Mathilde. Hij gaf de prinses oude knipsels cadeau uit haar kindertijd. ”Ik ben een grote fan. Hoe gaat het met de kindjes?” vroeg hij geëmotioneerd. Yves heeft tijdens zijn opdrachten voor Man Bijt Hond al tientallen bekende Vlamingen ontmoet, maar dit bezoek overtrof duidelijk al de rest. ”Het was fantastisch. Ik ben heel blij dat ik dit heb meegemaakt.”

Kris, de andere helft van het televisieduo, gaf de prins uitleg over de speculaas die in het kookatelier wordt gemaakt. Na een bezoek van een uurtje volgde nog een verrassing voor het prinselijke bezoek: enkele bewoners zongen een afscheidsliedje over liefde. Het protocol leek de hele voormiddag ver weg in Rozemarijn. Vooral Mathilde werd enthousiast aangeklampt door de bewoners. Verschillende gasten gaven haar een secondelange knuffel en sommigen gaven spontaan een zoen. Koen Dries, directeur van Rozemarijn, toonde zich na afloop een tevreden man. ”Dit bezoek is een teken dat we goed bezig zijn. We behandelen onze bewoners als volwassenen en dat werpt zijn vruchten af. Het is leuk dat ze kunnen laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Hier zal nog lang over worden nagepraat”, glunderde de directeur.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

De commentaren zijn gesloten.