09-02-07

Prinses in tranen

NBN_LF1_prinses2_rtr.MMDe Spaanse kroonprinses Letizia barstte gisteren uit in tranen toen ze reporters te woord stond na de begrafenis van haar jongste zus Erika Ortiz (31). ,,Ik dank al wie verdriet voelde bij de dood van mijn zusje'', zei Letizia.

Kroonprinses Letizia, zwanger van haar tweede kind, zocht troost aan de arm van haar man, Felipe, toen ze naar het crematorium bij het kerkhof La Paz nabij Madrid stapte. De hele koninklijke familie - koning Juan Carlos, de prinsessen Elena, Cristina en hun echtgenoten - woonden de korte gebedsdienst bij. Eén voor één omhelsden ze Letizia bij de ingang, en ze spraken hun medeleven uit voor de ouders.

Koningin Sofia heeft haar officieel bezoek aan Indonesië ingekort en kon pas donderdagavond terugkeren naar Madrid. Volgens de Spaanse kranten barstte ze in tranen uit toen ze hoorde van het plotse overlijden van Erika Ortiz.

De breekbare zus

De jongste zus van Letizia werd deze week dood teruggevonden in haar appartement in Madrid door haar vriend. Een doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt. De familie vroeg in een boodschap om ,,omzichtigheid en respect''. Niettemin was het overlijden voorpaginanieuws in alle Spaanse kranten en domineerde het alle nieuwsuitzendingen.

Erika Ortiz bouwde, net als haar zus Letizia voor haar huwelijk, een carrière uit in de media. Ze werkte voor de tv-productiemaatschappij Globomedia. De grootste Spaanse krant, El Pais , vernam bij haar werkgever dat Erika Ortiz twee dagen ziekteverlof had gevraagd, en normaal woensdag weer op kantoor zou verschijnen. Nog volgens El Pais had ze in het verleden met stress gekampt.

,,De breekbare jongste zuster.'' Zo luidde de opmerkelijke kop van een terugblik op het leven van Erika Ortiz in de krant El Mundo . De krant laat uitschijnen dat de jongste zus jaren heeft geprobeerd om het professionele succes van haar twee oudere zussen te evenaren. Letizia was een alom bekend tv-anker, Telma werkte overzee in hulporganisaties. De krant vermeldt ook de soms moeizame relatie tussen Erika Ortiz en kunstenaar Antonio Vigo, de vader van haar dochtertje Carla.

 

Bron: Het Nieuwsblad

De commentaren zijn gesloten.