12-02-07

,,Prins Laurent werkt''

fk050107d

Sinds 1995 is prins Laurent 620 keer naar buiten getreden voor het Koninklijk Instituut voor Duurzaam Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologieën (KINT) waarvan de prins voorzitter is. Dat zegt Jacques Wirtgen, directeur van het KINT, maandag in La Capitale.

De directeur wil hiermee reageren op diegenen die stellen dat deze vzw uit allerlei stukjes is opgericht om de financiële toekomst van de prins te verzekeren. Hij herinnert er aan dat het KINT een vzw is die gecontroleerd wordt door een algemene vergadering en een raad van bestuur. ,,Iedereen is dus op de hoogte, ook de gewesten'', aldus Jacques Wirtgen.

Sinds 1995 is de prins 620 keer naar buiten getreden voor het KINT. ,,Dat komt overeen met iets meer dan 50 verplaatsingen per jaar, met een gemiddelde van drie uren per activiteit. Reken daarbij drie uren aan briefing en coördinatie.(...) De prins neemt ook deel aan twee wetenschappelijke comité's per jaar. Van de 23 zittingen van de raad van bestuur heeft hij er één gemist, wegens ziekte''.

,,Als men zegt dat de prins niets weet, is dat een leugen. Hij weet veel meer dan sommige pseudo-specialisten (...). Het is op het terrein dat men rekenschap kan krijgen van de realiteit'', besluit de directeur.

 

Bron: Het Nieuwsblad

10:45 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins laurent, belgie, kint, voorzitter |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.