22-02-07

Prins Harry gaat naar Irak

ff24042006c

De Britse prins Harry, derde in lijn voor de troonopvolging, gaat dienen in Irak met zijn regiment ’Blues and Royals’. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie donderdag aangekondigd.

De 22-jarige Harry maakt deel uit van de Britse troepen die in mei/juni in het zuiden van Irak zullen ontplooid worden. Harry is het eerste lid van de Britse koninklijke familie in 25 jaar dat gaat dienen in een oorlogsgebied. Zijn oom, prins Andrew, diende in 1982 als helikopterpiloot in de Falklandoorlog.

De aankondiging komt er een dag nadat premier Tony Blair had laten weten dat er de komende maanden 1.600 Britse militairen uit Irak worden teruggetrokken. In het land zijn zo'n momenteel nog 7.100 Britse soldaten actief, vooral in het zuidelijk gelegen Basra. Sinds de inval in 2003, kwamen er al 132 Britten om het leven.

Prins Harry studeerde vorig jaar af aan de militaire academie Sandhurst. Hij is opgeleid om elf soldaten en vier tanks te leiden. In een interview in 2005 zei hij graag voor zijn land te willen vechten.

 

Bron: Het Nieuwsblad

18:07 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins harry, engeland, irak, soldaat |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.