03-03-07

Deense prinses Alexandra hertrouwt en wordt gravin

nbdenemarkenDe Deense prinses Alexandra (42) is twee jaar na haar scheiding van prins Joachim (37) hertrouwd en heeft daarmee afstand gedaan van haar koninklijke titel. De in Hongkong geboren Chinese gaf zaterdag in een dorpskerk in het Deense Oester Egede televisie-technicus Martin Joergensen (28) het ja-woord.

Ze krijgt nog wel de adellijke titel van ,,gravin van Frederiksborg'', maar moet nu rondkomen met een apanage, een toelage uit de staatskas, van jaarlijks twee miljoen kroon (300.000 euro).

Alexandra was in 1995 als bruid van prins Joachim naar Denemarken gekomen. Ze was in 2005 van de jongste van de beide zonen van koningin Margrethe II (66) gescheiden, met wie ze samen de kinderen prins Nikolai (7) en prins Felix (4) kreeg. Beide kinderen, de nummers vier en vijf van de Deense troonopvolging, blijven bij hun moeder en haar kersverse echtgenoot in het Kopenhaagse stadsdeel Oesterbro wonen.

Het huwelijksfeest wordt door het bruidspaar relatief bescheiden op een landgoed ver van Kopenhagen georganiseerd. Martin Joergensen leerde zijn nieuwe vrouw kennen toen zijn vader een documentaire draaide over de prinselijke familie op Joachims landgoed Schackenborg in de omgeving van de Duits-Deense grens. Toen al zou hij zijn vrienden voorspeld hebben: ,,Die wordt de mijne.''

 

Bron: Het Nieuwsblad

De commentaren zijn gesloten.