05-03-07

Koning betaalt werken aan villa Laurent terug

De Civiele Lijst van de Koning heeft beslist om een bedrag van 185.000 euro te schenken aan Defensie. Dat bedrag komt volgens Defensie overeen met de "meerwaarden en onterechte verrijking" die prins Laurent, zijn woning en zijn stichting hebben gehaald uit de fraude met eindejaarsfacturen bij de Belgische marine. Dat meldt Defensie maandag in een persbericht.

Beide partijen stellen dat dit geen enkele erkenning van verantwoordelijkheid inhoudt in hoofde van Prins Laurent noch van de Koninklijke Schenking.

Het bedrag werd vastgelegd op 185.000 euro "na onderzoek van de interne boekhoudkundige gegevens van het departement Defensie voor de periode vanaf 1993 en op basis van de gerechtelijke expertiserapporten", luidt het.

"Om zo snel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de koning, heeft de Civiele Lijst van de koning beslist om een bedrag van 185.000 euro te schenken aan Defensie", klinkt het in het persbericht. Dat bedrag zal in de eerste plaats gebruikt worden om de verbouwingswerken te bekostigen aan woningen van personeelsleden van Defensie die het slachtoffer zijn geworden van een werkongeval.

De Civiele Lijst van de koning is de vergoeding die de vorst krijgt om in totale onafhankelijkheid zijn ambt te kunnen uitoefenen. De lijst bevat enerzijds een dotatie en geeft de koning anderzijds een gebruiksrecht op de koninklijke gebouwen.

 

Bron: De Morgen

De commentaren zijn gesloten.