06-03-07

Prins Harry traint ontvoeringsscenario na dreigementen op internet

De 22-jarige prins Harry, die in mei naar Irak vertrekt als pelotonscommandant, wordt op extremistische websites met de dood bedreigd. Dat meldt The Sun. Om die reden zullen prins Harry en zijn eenheid de komende weken deelnemen aan oefeningen waarbij ontvoeringen door de vijand gesimuleerd worden. In die militaire oefeningen worden ook reddingsoperaties na ontvoeringen uitgevoerd.

Trofee na ontvoering
Volgens de krant The Sun wordt Harry onomwonden bedreigd op bepaalde websites. Terreurexpert Neil Doyle bevestigt dat de dreigementen er zijn en de legertop neemt ze ook ernstig. Legerleiders vrezen dat de prins zal ontvoerd worden en als een trofee zal opgevoerd worden op televisie. Op websites die de verbannen Britse Omar Bakri steunen staan dreigementen aan het adres van de derde in lijn voor de Britse troon. "Prins Harry wordt naar Irak gestuurd om er vermoord te worden door moslims", klinkt een van de boodschappen. "Dat Allah hem geeft wat hij verdient, zoals de andere kruisvaarders", luidt het in een andere.

Eens ter plekke zal Harry de leiding voeren over een twaalf man sterk peloton, maar zijn hele eenheid 'Blues and Royals' staat in voor zijn eerstelijns verdediging. Vandaag komt die eenheid aan in een trainingskamp in Norfolk, dat helemaal werd ingericht om de situatie in Irak na te bootsen.

Mad Max Land
"God behoede ons dat Harry in vijandelijke handen zou vallen. De soldaten die aan zijn zijde strijden zullen het verschil moeten maken tussen een snelle ingreep of de ergste nachtmerrie van ons hele Irak-avontuur. Officieel is Harry een militair als een andere maar iedereen weet natuurlijk hoe graag de vijand hem in zijn greep wil krijgen".

Eind mei trekt prins Harry met zijn regiment naar de Iraakse regio Maysan, die 'Mad Max Land' wordt genoemd vanwege de hardleerse locals.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

De commentaren zijn gesloten.