25-03-07

Emily Blunt speelt koningin Victoria

Emily Blunt neemt de hoofdrol op zich in 'The Young Victoria'. De film van Martin Scorsese wordt medegeproduceerd door Sarah Ferguson, de hertogin van York.

Emily Blunt neemt de hoofdrol op zich in de film 'The Young Victoria'. De actrice uit 'The devil wears Prada' speelt de Britse koningin Victoria in de tijd dat ze op de troon komt en verliefd wordt op haar latere man Albert. Dat meldt het Britse tijdschrift Hello. De film van regisseur Martin Scorsese wordt medegeproduceerd door Sarah Ferguson, de hertogin van York.

Fergie bracht producent Graham King, met wie Scorsese al samenwerkte voor 'The departed', op het idee voor de film over Victoria. "Ik ontmoette Graham en vroeg hem toen waarom hij geen film maakte over koningin Victoria", vertelt de hertogin. "Iedereen ziet haar namelijk als een sombere, in het zwart geklede koningin. Maar ze zou moeten worden herinnerd als een mooi meisje dat op blote voeten door het gras huppelde."

Koningin Victoria was van 1837 tot 1901 koningin van het Verenigd Koninkrijk. Ze stond bekend om haar ingetogen en preutse levensstijl. Victoria trouwde met haar neef Albert, met wie ze negen kinderen kreeg. Na de dood van haar man in 1961 trok ze zich uit verdriet twintig jaar terug uit het openbare leven. Dit leverde haar de bijnaam 'de weduwe van Windsor' op.

Sarah Ferguson is een expert als het om koningin Victoria gaat. Ze schreef in 1993 al een boek over de voorouder van haar ex-man prins Andrew. In het voorwoord van haar 'Travels with Queen Victoria' schreef Fergie dat ze altijd gefascineerd is geweest door Victoria. "Ik bewonder haar in vele opzichten en voel me op een bepaalde manier verbonden met haar. Ik begrijp haar behoefte zich terug te trekken uit de hoge druk die het koninklijke leven met zich meebrengt."

Het is nog niet bekend wanneer de opnamen van 'The Young Victoria' starten en wanneer de film wordt uitgebracht.

 

Bron: Radio.nl

De commentaren zijn gesloten.