25-03-07

Prins Laurent speelt 120.000 euro kwijt

LORRE.MMDe beslissing van de Vlaamse regering om de basissubsidie voor de vzw KINT te verlagen, zal zware gevolgen hebben voor het personeel van de milieuorganisatie, waarvan prins Laurent voorzitter is.

Jacques Wirtgen, de directeur van de vzw KINT, zei zaterdag in het RTBF-nieuws op televisie dat hij niet meer in staat zal zijn om zijn personeel te betalen. Hij overweegt gerechtelijke stappen.

De basissubsidie van de Vlaamse overheid voor KINT daalt van 170.000 naar 50.000 euro. Volgens de Vlaamse regering is dat voldoende voor het bestaan en de basiswerking van de organisatie. KINT kan wel, zoals alle verenigingen, subsidies aanvragen voor projecten.

Van het Waalse Gewest krijgt de vzw 160.000 euro. Het Brussels Gewest voorziet 70.000 euro. Deze bedragen blijven gehandhaafd. ,,Aan de subsidies wordt niet geraakt omdat de huidige projecten de projecten zijn waarvoor de subsidies werden toegekend'', zegt een woordvoerster van Waals minister van Milieu Benoît Lutgen. Bij Brussels minister van Milieu Evelyne Huytebroeck is te horen dat het gegeven geld gebruikt wordt voor projecten die de moeite waard zijn en dat het bedrag behouden blijft.

Jacques Wirtgen vreest ook dat door de inkrimping van de Vlaamse subsidies niet alle lopende projecten zullen kunnen worden uitgevoerd. ,,Eens de Vlaamse beslissing concreet wordt, zal ik mijn personeel niet meer kunnen betalen, noch de projecten die door Vlaamse consultants, universiteiten en instellingen uitgevoerd worden, laten uitvoeren'', zei Wirtgen op de RTBF.

Prins Laurent zei vrijdag in een reactie dat hij nog niet op de hoogte was van de beslissing van de Vlaamse regering. ,,Ik wens hier geen commentaar op te geven'', aldus de prins.

 

Bron: Het Nieuwsblad

15:00 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kint, prins laurent, belgie, subsidie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.