29-03-07

Prins Bernhard wijzigde testament kort voor zijn dood

Prins Bernhard heeft zijn testament zes dagen voor zijn dood nog gewijzigd. Dat blijkt uit de akte waarin de partiële verdeling van de nalatenschap van wijlen de prins is geregeld.

Koningin Beatrix en de prinsessen Irene, Margriet en Christina hebben verder hun twee buitenechtelijke halfzussen deels en misschien wel helemaal afgekocht. De prins had zijn zes dochters gelijk bedeeld. De Amerikaanse Alicia (54) en de Franse Alexia (39) hebben in ruil voor een bedrag afstand gedaan van hun erfdeel in drie panden (bewoond door ex-medewerkers) van de prins in Soest. Hoe hoog dat is meldt de akte niet, wel dat het geld is gestort op een speciale rekening bij De Brauw, Blackstone Westbroek in Amsterdam. Het bedrag wordt geschat op 0,8 miljoen euro.

Het is onduidelijk of ook bij de rest van de erfenis voor een afkoopconstructie is gekozen. Bewijzen hiervoor ontbreken. Bijna 2,5 jaar na het overlijden van Bernhard is zijn nalatenschap nog maar gedeeltelijk te gelde gemaakt. De jachten zijn verkocht, maar villa De gelukkige olifant in Italië staat al een jaar te koop bij Christie's.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

12:08 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: testament, prins bernhard, nederland, dood |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.