10-04-07

Prins crasht tijdens Paasraces Zandvoort

Tijdens de Paasraces op het racecircuit Zandvoort is prins Pieter Christiaan maandag zwaar gebotst met een andere coureur. Hij is ongedeerd gebleven.

De crash van prins Pieter Christiaan
'In een keer stond ik achterstevoren op de baan,' verklaarde prins Pieter Christiaan

Dat verklaarde een woordvoerder van het circuit maandagmiddag na het ongeluk.

Over de kop
Hoe de botsing precies is gebeurd is nog niet bekend. De auto waar de prins hard mee in aanraking kwam, sloeg enkele keren over de kop, maar ook de bestuurder van deze BMW, Henri van Os kwam ongeschonden uit de botsing. De race werd korte tijd stilgelegd. 

De auto van de prins zat aan de voorzijde in de kreukels en heeft een krom voorwiel. Prins Pieter Christiaan kwam maandag niet meer in actie.

Debuut
'Ik reed een leuke race maar raakte op een gegeven moment van de baan. Ik had weinig grip doordat mijn banden glad waren door het gras. In een keer stond ik achterstevoren op de baan,' zei de prins tegen Radio 1.

Pieter Christiaan, zoon van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven, debuteert vandaag in de BMW 130i Cup, net als zijn broer Bernard Junior. Ze komen uit voor het 'Racing Team Oranje'. Ook de ervaren Jan Lammers en Allard Kalff rijden voor dit team.

 

Bron: Elsevier

De commentaren zijn gesloten.