24-04-07

Britse Queen supportert voor Arsenal

De Britse koningin Elizabeth II is een grote bewonderaar van de Londense voetbalclub Arsenal. Dat staat althans te lezen op de voorpagina van The Sun. "Hare Majesteit is al meer dan 50 jaar supporter van Arsenal", zo meldt een bron binnen Buckingham Palace.
Ook de koningin moeder, de in 2002 op 101-jarige leeftijd overleed, was een fervent supporter van de club uit het noorden van de hoofdstad. In februari ontving de 81-jarige koningin de spelers en leiders van de "Gunners" nog op het paleis.

"De koningin heeft ons toen gezegd dat ze een grote fan is van Arsenal", aldus de Spaanse speler Cesc Fabregas op de Spaanse radio, geciteerd door The Sun. "Ze wist wie ik was en vroeg me uit over koning Juan Carlos", luidt het. De kleinzoon van de koningin, prins Harry, is ook al supporter van de club.

Zijn broer, prins William, heeft het meer voor Aston Villa, de club uit Birmingham. Arsenal, vroeger nog bekend om zijn saaie voetbal (en de voorspelbare 1-0 uitslag), brengt de laatste jaren vaak sprankelend voetbal, al gebeurt dat vaak zonder Britten op het veld.

 

Bron: De Morgen

10:50 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engeland, koningin elizabeth, supporter, voetbal, arsenal, londen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.