30-04-07

Prins Harry wil ondanks terreurdreiging toch naar Irak

De Britse prins Harry heeft voor het eerst gesproken sinds bekend werd dat hij misschien toch niet naar Irak zal gaan. Tijdens een afscheidsspeech vertelde hij aan vrienden dat hij niet kan wachten om te vertrekken en dat hij zelfs vrede wil nemen met een bureaujob, dat schrijft News of the World. De 22-jarige prins kwam al enkele keren in opspraak vanwege zijn besluit om in Irak zijn land te dienen. Sommigen zien het als heldhaftig, anderen als een populariteitsstunt. Toen vorige week bekend werd dat Harry misschien niet zal vertrekken omdat hij een gewild doelwit is voor de vijand, leek even dat zijn tegenstanders gelijk kregen.

Maar in een afscheidsspeech aan zijn vrienden liet Harry weten dat hij nog steeds staat te popelen om te vertrekken. "Ik heb heel lang op deze kans gewacht en wil gewoon mijn land dienen. Wat mijn oversten ook beslissen, ik wil doen wat ze me zeggen. Of dit nu gaat om dienen in de frontlinie of een bureaujob in Basra uitvoeren. Jammer genoeg is die beslissing niet aan mij," vertelt Harry op zijn feestje.

De prins maakte ook duidelijk dat hij niet bang is om zijn leven te riskeren, maar dat hij wel de veiligheid van zijn collega's in Irak wil garanderen. De officieren van het Britse leger moeten nog steeds beslissen wat de juiste job van de prins in Irak zal worden.

 

Bron: De Morgen

20:45 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engeland, prins harry, irak |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.