30-04-07

Prins Harry wil ondanks terreurdreiging toch naar Irak

De Britse prins Harry heeft voor het eerst gesproken sinds bekend werd dat hij misschien toch niet naar Irak zal gaan. Tijdens een afscheidsspeech vertelde hij aan vrienden dat hij niet kan wachten om te vertrekken en dat hij zelfs vrede wil nemen met een bureaujob, dat schrijft News of the World. De 22-jarige prins kwam al enkele keren in opspraak vanwege zijn besluit om in Irak zijn land te dienen. Sommigen zien het als heldhaftig, anderen als een populariteitsstunt. Toen vorige week bekend werd dat Harry misschien niet zal vertrekken omdat hij een gewild doelwit is voor de vijand, leek even dat zijn tegenstanders gelijk kregen.

Maar in een afscheidsspeech aan zijn vrienden liet Harry weten dat hij nog steeds staat te popelen om te vertrekken. "Ik heb heel lang op deze kans gewacht en wil gewoon mijn land dienen. Wat mijn oversten ook beslissen, ik wil doen wat ze me zeggen. Of dit nu gaat om dienen in de frontlinie of een bureaujob in Basra uitvoeren. Jammer genoeg is die beslissing niet aan mij," vertelt Harry op zijn feestje.

De prins maakte ook duidelijk dat hij niet bang is om zijn leven te riskeren, maar dat hij wel de veiligheid van zijn collega's in Irak wil garanderen. De officieren van het Britse leger moeten nog steeds beslissen wat de juiste job van de prins in Irak zal worden.

 

Bron: De Morgen

20:45 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engeland, prins harry, irak |  Facebook |

Beatrix in Brabant: 'Het was weer een onvergetelijke dag'

denboschhandjes

Ze stond al zó lang met haar biedermeierboeketje te wachten, de 4-jarige Linde. En juist toen de koningin en haar familie aanlegden in de oude haven van Woudrichem, moest ze een plasje doen.

Haar moeder haastte zich met haar een gebouwtje in en uit en werd toen tegengehouden.

Mams wist gelukkig van wanten en verschafte zich alsnog doorgang. Op de seconde af stond de kleine Linde voor de prinses voor wie haar boeketje bestemd was. De missie was geslaagd en zo begon Koninginnedag in Woudrichem maandag perfect.

Iedereen had het naar zijn zin. Van de meneer in een pak dat middeleeuws aandeed maar van de carnavalsvereniging was („Ik heb de koningin een bloem mogen geven en Alexander één voor Máxima!") tot het zangkoor van het Woudrichemse dorpje Rijswijk met het fijnzinnige lied: „De visboer verspreidt zijn odeur, in Rijswijk geen gezeur".

De jongens van het timmerproject mochten ook niet klagen: „We moesten ze allemaal laten timmeren, maar dat lukte niet. Prins Willem, die deed het wel, de koningin niet. Daar heb ik dan wel begrip voor. En andere prinsen en koninginnen, die hebben het ook wel gedaan", aldus een niet ontevreden, jeugdige medewerker.

De koninklijke familie nam de tijd in Woudrichem waardoor het programma flink uitliep, tot genoegen van het publiek. De bruingebrande prins Maurits bleek onverminderd populair bij het vrouwvolk.

In het centrum liet een deel van de familie zich nog verleiden tot vishappen (snoekbaars). Daarna was het toch echt tijd om naar Den Bosch af te reizen. Het had overigens maar een haar gescheeld of Nederland was grotendeels verstoken gebleven van reportages en foto's, want meer dan veertig journalisten bleven aanvankelijk in de Woudrichemse meute steken omdat de persbussen weg waren. Na enig gebel kwamen ze net op tijd in Den Bosch aan om de figuren uit de schilderijen van Jeroen Bosch de koningin te zien verwelkomen.

De jeugdige Annemieke had ook de dag van haar leven, want zij wist Willem-Alexander naar zich toe te lokken met een zakje. „Ik had er een pamper en een knuffel in gedaan voor Ariane, kleurdozen voor de andere prinsesjes en nog een tekening voor de koningin", straalde de basisscholiere.

Vele aanwezigen hadden zich met oranje kronen uitgedost of met pruiken in de vorm van het kapsel van de koningin. De drukte in Den Bosch was niet te overzien. De stad puilde uit en mensen bungelden in bosjes uit de ramen. Natuurlijk stonden de carnavalsverenigingen, van de Krabkes tot de Lempkes, ook zo ongeveer allemaal langs de route in ’Oeteldonk’. En een grote groep ouderen liet weten samen ’1134 jaar oranjefan’ te zijn.

De Oranjes lieten zich bijna allemaal uitnodigen tot een salsadanspartij, waarbij vooral de elegante prestaties van de opvallend swingende prinses Margriet opvielen.

Toch kwam er ook in Den Bosch eind aan de pret, maar niet voordat de koningin de bevolking had toegesproken: „We missen allemaal onze Máxima een beetje, maar u kent de reden waarom ze er niet bij is. We zijn allemaal ontzettend blij in onze familie met zo'n lief gezond meisje." Onder luid gejuich memoreerde ze ook de verjaardag van Willem-Alexander, vrijdag, en die van Pieter van Vollenhoven op 30 april. „Het was weer een onvergetelijke dag", besloot koningin Beatrix.

 

Bron: Trouw

Máxima en Willem-Alexander populair

number1

Zeven op de tien Nederlanders vindt dat de koningin Beatrix haar taken binnen drie jaar moet overdragen aan prins Willem Alexander. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de NOS, vanwege Koninginnedag. Acht op de tien ondervraagden vindt Willem-Alexander geschikt als staatshoofd.

Veel mensen hopen wel dat het koningschap dan wordt gemoderniseerd, vooral als het gaat om de privileges van de koninklijke familie. Van alle Nederlanders wil 77 procent dat de monarchie blijft. Ook zijn de meeste mensen tevreden over de mate waarin de koningin politieke invloed kan uitoefenen. Een kwart vindt dat ze geen enkele invloed zou mogen hebben.

Net als voorgaande jaren is prinses Máxima veruit het populairste lid van de koninklijke familie. Na Máxima is prins Willem-Alexander het populairst. Koningin Beatrix staat op de derde plaats.

Veel Nederlanders vinden dat Máxima en Willem-Alexander dichter bij het volk staan dan Beatrix. Zij wordt vaak getypeerd als afstandelijk, ook al vinden veel mensen dat zij de laatste jaren meer van zichzelf heeft laten zien.

 

Bron: Fok

Bezoek prinses Mathilde aan Marokko uitgesteld

Het bezoek dat de Belgische prinses Mathilde van 2 tot 4 mei aan Marokko zou brengen, is uitgesteld, zo is zondag bij de woordvoerder van het Paleis vernomen. De prinses zou naar het Noord-Afrikaanse land gaan als ambassadrice van de VN inzake "kinderen en aids".

De woordvoerder kon niets zeggen over de redenen van het uitstel en over een nieuwe eventuele datum.

Enkele dagen geleden rezen er in de Marokkaanse pers al vragen over de gegrondheid van het bezoek. Ze was wel welkom maar niet als vertegenwoordiger van het aidsfonds van de VN.

Volgens de Gazette du Maroc is Marokko "voorzover geweten geen land waar de aidsplaag - God zij dank - geen ravage onder de bevolking heeft aangericht. Wie besmet is, krijgt de gepaste behandeling".

Bron: Gazet Van Antwerpen

00:15 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uitgesteld, bezoek, prinses mathilde, marokko, vn, aids, hiv |  Facebook |

29-04-07

Spaans prinsesje heet Sofia

Kroonprins Felipe

Het tweede dochtertje van de Spaanse kroonprins Felipe (39) en zijn echtgenote Letizia (34) heeft de naam Sofia gekregen. Dat maakte het Spaanse koningshuis vanavond bekend, enkele uren na de geboorte van het meisje.

De aankondiging van de geboorte kwam al in de namiddag, en nog wel per sms. "Hare Koninklijke Hoogheid heeft het leven geschonken aan een dochtertje", kregen de geaccrediteerde journalisten op hun gsm.

Vanavond kwam de kersverse papa dan wat meer toelichting geven bij het gebeuren. Allereerst vertelde hij dat moeder en dochter het allebei goed maken. Hij gaf ook al meteen de naam van zijn dochter mee: Sofia, naar haar grootmoeder, de Spaanse koningin.

De baby, die uitgerekend was voor begin mei, werd met een keizersnede geboren, weegt 3,3 kilogram en is 50 centimeter groot. Volgens Felipe zou Sofia erg veel weg hebben van haar oudere zusje, Leonor. De kleine Sofia wordt de derde in rij voor de troonopvolging, na haar vader Felipe en haar zus.
 

22:55 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geboorte, prins felipe, prinses letizia, sofia, spanje |  Facebook |

Prins William maakt het bont

Prins William lijkt met volle teugen te genieten van zijn vrijgezellenbestaan. Hij knuffelde zeer innig met een mooie blondine.

Prins William lijkt met volle teugen te genieten van zijn vrijgezellenbestaan. De Britse prins is vrijdagnacht in een Londense bar aangetroffen in innige omhelzing met een blondine. Hij heeft tot na 03.00 uur gefeest, vertelt een anonieme bron in de Britse krant The Mail on Sunday.

William zou zich nergens voor hebben geschaamd. "Tegen het einde van de avond zat hij te praten met een mooie blondine, die aan zijn tafel was komen zitten", vertelt de bron. "William leunde naar voren en begon haar te zoenen, waar zijn vrienden bij waren. Het is overduidelijk dat hij geniet van het vrijgezellenleven."

De 24-jarige prins verbrak eerder deze maand zijn relatie met Kate Middleton, met wie hij bijna drie jaar samen was. Sindsdien wordt hij regelmatig gespot in het Londense uitgaansleven.

 

Bron: Novum

18:24 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: londen, prins william, engeland, vrijgezel |  Facebook |

28-04-07

Lekker gewerkt? Prinses Ariane heeft bij ons een pad gekregen'

Na een prinses Catharina Amaliaplantsoen en een prinses Alexia Julianapad heeft het dorp Velp nu ook als eerste plaats in Nederland een prinses Ariane Wilhelminapad. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers (52) van de gemeente Rheden onthulde het nieuwe straatnaambord.


En lekker gewerkt? ‘Jazeker, heerlijk gewerkt. Ik heb deze week een nieuw college geïnstalleerd.’

En een straatnaambordje onthuld... ‘Ja, het is ons voor de derde keer op rij gelukt om de eerste te zijn. Hulde aan onze oranjevereniging Velp voor Oranje. Het begint een heuse traditie te worden. Vrijdag de dertiende is voor ons een echte geluksdag gebleken. De gemeente Rheden bestaat uit zeven dorpen. Velp is het grootste dorp....’

Goed, wat voor straat is het? ‘Nou, het is een pad, zeer centraal gelegen in het prachtige Velp, dat achttienduizend inwoners heeft. We hadden als criterium onder andere dat iedereen het pad moet kunnen bereiken. In het plantsoen waar het pad aan grenst, staat een koningin Wilhelmina-bank. Dat is natuurlijk heel toevallig als je bedenkt dat de tweede naam van prinses Ariane-Wilhelmina is.’

Hoe heette het pad eerst? ‘Het had geen naam.’

Wat moest u doen? ‘Een hoogwerker van onze brandweer heeft me omhoog gehesen. Daar heb ik het bordje hufterproof opgehangen. Daarna was er oranjebitter. Ik heb een half glaasje op.’

Was het vies? ‘Het is niet mijn smaak, maar het hoort erbij.’

Waarom krijgt ze nu al een pad? ‘Waarom niet? Waar het om gaat is dat ons oranjegezinde dorp positief in de belangstelling komt te staan. Ik heb geen negatieve reacties gehad. En de media hebben het leuk opgepikt, want ze waren er allemaal.’

Daar bent u na de dood van mevrouw Rost van Tonningen inmiddels aan gewend? ‘Ja, na de dood van mevrouw Rost van Tonningen was de belangstelling ook groot. Het is ons gelukt om haar in alle stilte te begraven. Ik heb goede gesprekken gevoerd met nabestaanden van mensen die op dat kerkhof liggen. En met de familie was het contact ook goed. Ik heb toen bewust geen interviews gegeven.’

Dat heeft u dan nu weer ingehaald. ‘Ja, ik was op alle tv-zenders te zien.’

Wat is Velp voor dorp? ‘Het is een van onze seniorenplaatsen. Het ligt prachtig. Vermeldenswaardig is zeker ook dat het in de top drie
staat wat betreft veiligheid en voorzieningenniveau.’

 

Bron: Intermediair

15:08 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prinses ariane, pad, velp, nederland |  Facebook |