28-05-07

Beelden Diana's dood op tv

In Engeland is grote commotie ontstaan over het voornemen van de Britse tv zender Channel 4 beelden van de stervende Prinses Diana uit te zenden. Channel 4 zegt dat het verantwoord is.

REUTERS

Channel 4 wil de documentaire 'The Witness in the tunnel' uitzenden waarin onder andere te zien is hoe een Franse arts de stervende Diana zuurstof toedient. Ook worden er foto's getoond van een student die probeert een van de beveiligingsmensen Trevor Rees Jones te reanimeren.

Het tv-kanaal zegt dat het 'historisch verantwoord' is de documentaire over de in 1997 gestorven 36 jarige zeer geliefde prinses te vertonen. De beelden waarover met name de conservatieve partij in Engeland is gevallen, zouden in het algemeen belang worden getoond.

In Engeland wordt gevreesd dat het met name voor de zonen van Diana zeer schokkend zal worden ervaren hun stervende moeder te zien. William en Harry waren destijds twaalf en vijftien jaar.

De conservatieve partij probeert de uitzending van de documentaire aanstaande 6 juni te voorkomen.

15:33 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: televisie, engeland, commotie, beelden, dood, prinses diana |  Facebook |

Commentaren

wat nu weer ... Tja, en wat zeggen we als we iets in het nieuws zien, zoals doodschieten van onze para's ed ... niemand kraait erom, maar beroemd en dan mag het niet. Daarom vind ik het kunnen als het niet te erg over komt, een beetje discretie zou voor alles goed zijn, ook op het nieuws. Het dagelijks nieuws is soms erger ... een mens is toch een raar wezen ...

Gepost door: Ivivke | 28-05-07

De commentaren zijn gesloten.