28-05-07

Queen niet tuk op Blair

De Queen op de Royal Windsor Horse Show.
Over tien jaar Tony Blair is de Queen in haar eindoordeel "not amused". De voorman van New Labour heeft in het decennium dat hij in Downing Street verbleef Elizabeth II vooral "geërgerd en gefrustreerd", zo schrijft de krant Sunday Telegraph, zich baserend op vrienden en vertrouwelingen.

Redenen
De 81-jarige Britse monarche is bezorgd dat Blairs aansnoeren van de banden met Washington ten koste is gegaan van de Commonwealth. Voorts meent de Queen dat de Britse troepen met hun inzet in Afghanistan en Irak "overbelast" zijn, en dat Tony's Blairisme vooral bestond uit "verandering om de verandering".

Verdeeldheid
In eigen land zorgde de man die zich aan Lady Thatcher spiegelde voor verdeeldheid door besluiten over, onder andere, de vossenjacht. Volgens de door de krant aangehaalde bronnen zou er tussen Hare Majesteit en Blair nochtans "geen persoonlijke animositeit" bestaan, al suggereerde de recente film 'The Queen' het tegengestelde.

Elizabeth II staat al 55 jaar aan het hoofd van het Verenigd Koninkrijk.

11:37 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tony blair, koningin elizabeth, engeland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.