28-05-07

Beelden Diana's dood op tv

In Engeland is grote commotie ontstaan over het voornemen van de Britse tv zender Channel 4 beelden van de stervende Prinses Diana uit te zenden. Channel 4 zegt dat het verantwoord is.

REUTERS

Channel 4 wil de documentaire 'The Witness in the tunnel' uitzenden waarin onder andere te zien is hoe een Franse arts de stervende Diana zuurstof toedient. Ook worden er foto's getoond van een student die probeert een van de beveiligingsmensen Trevor Rees Jones te reanimeren.

Het tv-kanaal zegt dat het 'historisch verantwoord' is de documentaire over de in 1997 gestorven 36 jarige zeer geliefde prinses te vertonen. De beelden waarover met name de conservatieve partij in Engeland is gevallen, zouden in het algemeen belang worden getoond.

In Engeland wordt gevreesd dat het met name voor de zonen van Diana zeer schokkend zal worden ervaren hun stervende moeder te zien. William en Harry waren destijds twaalf en vijftien jaar.

De conservatieve partij probeert de uitzending van de documentaire aanstaande 6 juni te voorkomen.

15:33 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: televisie, engeland, commotie, beelden, dood, prinses diana |  Facebook |

Queen niet tuk op Blair

De Queen op de Royal Windsor Horse Show.
Over tien jaar Tony Blair is de Queen in haar eindoordeel "not amused". De voorman van New Labour heeft in het decennium dat hij in Downing Street verbleef Elizabeth II vooral "geërgerd en gefrustreerd", zo schrijft de krant Sunday Telegraph, zich baserend op vrienden en vertrouwelingen.

Redenen
De 81-jarige Britse monarche is bezorgd dat Blairs aansnoeren van de banden met Washington ten koste is gegaan van de Commonwealth. Voorts meent de Queen dat de Britse troepen met hun inzet in Afghanistan en Irak "overbelast" zijn, en dat Tony's Blairisme vooral bestond uit "verandering om de verandering".

Verdeeldheid
In eigen land zorgde de man die zich aan Lady Thatcher spiegelde voor verdeeldheid door besluiten over, onder andere, de vossenjacht. Volgens de door de krant aangehaalde bronnen zou er tussen Hare Majesteit en Blair nochtans "geen persoonlijke animositeit" bestaan, al suggereerde de recente film 'The Queen' het tegengestelde.

Elizabeth II staat al 55 jaar aan het hoofd van het Verenigd Koninkrijk.

11:37 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tony blair, koningin elizabeth, engeland |  Facebook |

27-05-07

Belgische botenverkopers ontgoocheld in koning Albert

albert_paolaDe Belgische botenverkopers reageren ontgoocheld op het nieuws dat koning Albert opnieuw een jacht van het Italiaanse merk Rizzardi heeft gekocht. "Maar een vorst moet zijn eigen markt ondersteunen", meent Jean-Pierre Rooms van Nautibel, de federatie van Belgische watersportbedrijven.

01:37 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boot, aankoop, belgie, koning albert, italie, rizzardi, nautibel |  Facebook |

26-05-07

Trouwjurk prinses Diana in stukjs te koop

Fans van de wijlen Britse prinses Diana kunnen in het bezit komen van een echt stukje stof van de jurk waarin ze in 1981 trouwde. De uitbundige zijden trouwjurk is in duizend stukjes geknipt en die worden voor 1000 pond per stuk aangeboden, meldde de Britse krant The Times zaterdag.

 De verwachtingen voor de verkoop zijn hooggespannen. Het is dit jaar tien jaar geleden dat Diana verongelukte in Parijs en later onder massale belangstelling werd begraven. Tal van memorabilia komen naar verwachting nog op de markt.

21:20 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkoop, trouwjurk, prinses diana, engeland |  Facebook |

24-05-07

Koning Albert koopt jacht in Italië

fk151106fKoning Albert II heeft samen met koningin Paola een nieuw jacht gekocht in Italië. Het Belgische koningspaar bestelde de 15 meter lange boot bij Rizzardi in Sabaudia, in de provincie Lazio. Dat heeft het Italiaanse persagentschap Ansa bekendgemaakt.

Koning Albert II en koningin Paola verlieten de haven van het naburige San Felice Circeo en vaarden richting het Italiaanse eiland Ponza, aldus het agentschap. Het jacht "Quartour" heeft een waarde van ongeveer 1,5 miljoen euro, meet 15 meter en heeft een capaciteit voor acht passagiers.

Het is al het tweede jacht dat het koningspaar aankoopt bij Rizzardi. Het Italiaanse bedrijf weigerde echter commentaar te geven.

23-05-07

Prins Willem Alexander bezoekt troepen in Uruzgan

200705221179852590_61250Prins Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Afghanistan. Dit maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Nederlandse militairen op Kamp Holland in Tarin Kowt en op het vliegveld Kandahar in Afghanistan, waren blij verrast toen de prins op bezoek kwam. De prins stelde zich daarbij uitgebreid op de hoogte van het reilen en zeilen van het personeel. Staatssecretaris Cees van der Knaap vergezelde hem.

Op Kamp Holland maakte de prins een ronde langs een aantal werklocaties en sprak met militairen van de Task Force. Hij bezocht onder meer het PRT-Huis en het Role 2 Hospitaal. In de middag volgde een informele ontmoeting met de militairen in de ontspanningsruimte. Vanzelfsprekend werd de gelegenheid aangegrepen met brigadegeneraal Van Oranje op de foto te gaan.

De prins liet in een toespraak weten alle Task Force militairen, met name degenen die op dat moment buiten de poort waren, een bijzonder warm hart toe te dragen. Hij refereerde daarbij aan de onrustige situatie in Chora, waar de Task Force de Afghaanse politie ondersteunt om het gebied uit handen van de Taliban te houden.

Commandant kolonel Hans van Griensven gaf aan het koninklijk bezoek zeer op prijs te stellen. "Het is een fikse opsteker voor ons moreel." Prins Willem Alexander vloog aan het eind van middag door naar Kandahar.

De prins is inmiddels weer vertrokken.

21-05-07

Koningin Beatrix bezoekt Slowakije

brafoto

Koningin Beatrix is maandag begonnen aan haar staatsbezoek aan Slowakije. Na haar aankomst maandagmiddag op het vliegveld van Bratislava werd de vorstin door president Gasparovic ontvangen op het paleis in de hoofdstad van het land.

Tijdens het staatsdiner, dat maandagavond werd aangeboden door de president, hielden zowel koningin Beatrix als Gasparovic een tafelrede.

"Scheppende kracht, handelsgeest en zakelijk creativiteit hebben Nederland deel gemaakt van de elite der wereldleiders", zei Gasparovic.

"Nederland is een voorbeeld van hoe men een democratische, tolerante, bloeiende en geordende maatschappij kan opbouwen."

Fluwelen scheiding
Volgens koningin Beatrix geeft Slowakije "door zijn enthousiaste inbreng de Europese Unie een nieuw elan, dat ook andere landen inspireert."

De koningin haalde verder de 'fluwelen scheiding' tussen Tsjechië en Slowakije in herinnering. "De vreedzame wijze waarop deze scheiding tot stand is gekomen, heeft alom grote bewondering gewekt."

Het staatsbezoek van Koningin Beatrix duurt drie dagen.