06-07-07

Prins Al-Waleed gaat naar de beurs

Prins Al-WaleedKingdom Holding Company (KHC) gaat naar de beurs. Het bedrijf is voor 55 procent in handen van de Saoedische prins Al-Waleed.

De prins richtte KHC op in 1980. Het is een enorm investeringsbedrijf dat grote belangen heeft in onder andere Apple, Motorola, Hewlett Packard, EuroDisney, Procter & Gamble, Kodak en vele hotelketens zoals Mövenpick en Four Seasons.

KHC is inmiddels 25 miljard dollar waard en binnenkort komt daar nog eens 632 miljoen dollar bij. Op 10 juli zal het bedrijf namelijk 315 miljoen extra aandelen uitbrengen, ofwel een belang van 5 procent. De ene helft wordt verkocht aan institutionele beleggers, de andere helft aan Saoedische investeerders.

Niet alleen het bedrijf vaart wel; hij zelf ook. Met een geschat vermogen van ruim 20 miljard dollar zet zakenblad Forbes de neef van de Saoedische koning Abdullah op de dertiende plaats van ‘s werelds rijkste personen.

Het leven van de 52-jarige prins bestaat niet alleen uit geld verdienen. Hij sponsort veel internationale projecten en komt op voor vrouwenrechten. Zo nam hij een vrouwelijke piloot in dienst, terwijl het voor vrouwen in Saoedi-Arabië verboden is om hun rijbewijs te halen.

 

Bron: De Pers

13:38 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.