06-07-07

Prins Al-Waleed gaat naar de beurs

Prins Al-WaleedKingdom Holding Company (KHC) gaat naar de beurs. Het bedrijf is voor 55 procent in handen van de Saoedische prins Al-Waleed.

De prins richtte KHC op in 1980. Het is een enorm investeringsbedrijf dat grote belangen heeft in onder andere Apple, Motorola, Hewlett Packard, EuroDisney, Procter & Gamble, Kodak en vele hotelketens zoals Mövenpick en Four Seasons.

KHC is inmiddels 25 miljard dollar waard en binnenkort komt daar nog eens 632 miljoen dollar bij. Op 10 juli zal het bedrijf namelijk 315 miljoen extra aandelen uitbrengen, ofwel een belang van 5 procent. De ene helft wordt verkocht aan institutionele beleggers, de andere helft aan Saoedische investeerders.

Niet alleen het bedrijf vaart wel; hij zelf ook. Met een geschat vermogen van ruim 20 miljard dollar zet zakenblad Forbes de neef van de Saoedische koning Abdullah op de dertiende plaats van ‘s werelds rijkste personen.

Het leven van de 52-jarige prins bestaat niet alleen uit geld verdienen. Hij sponsort veel internationale projecten en komt op voor vrouwenrechten. Zo nam hij een vrouwelijke piloot in dienst, terwijl het voor vrouwen in Saoedi-Arabië verboden is om hun rijbewijs te halen.

 

Bron: De Pers

13:38 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-07

Kolonel Vaessen rekent in boek af met koninklijke familie

noël vaessenNoël Vaessen, de vroegere adviseur van prins Laurent, brengt volgende week een boek uit waarin hij de koninklijke familie compleet onderuit haalt. Dat kondigde hij aan in Het Nieuws op VTM en het journaal op RTL.

'Een prinselijk proces' heet het boek, en het verwijst naar het proces over het gesjoemel met geld van de marine, waarmee ook de villa van prins Laurent gemoderniseerd zou zijn. In zijn boek hangt Vaessen een niet al te fraai beeld op van de koninklijke familie, die wereldvreemd en belust op geld en macht zou zijn.

Vaessen vertelt onder meer dat prins Laurent en zijn vader helemaal niks met elkaar gemeen hebben, op hun liefde voor snelle auto’s dan na. De twee zouden mekaar wantrouwen en Laurent zou zijn vader zelfs heimelijk afluisteren.

In zijn boek verwijst Vaessen ook nog naar een dodelijk ongeval in de Ardennen in 1972, waarbij koning Albert, toen nog prins, betrokken was. Volgens Vaessen gaat het gerucht dat prins Albert de chauffeur was, maar dat hij voor de vaststellingen iemand anders liet plaatsnemen achter het stuur. De twee andere personen die betrokken waren bij het ongeval, en die ervoor veroordeeld werden, ontkennen dat echter formeel.

 

Bron: De Standaard

Weekbladen viseren weer prins Laurent

laurent en clairePrins Laurent haalt weer de boekjes. Volgens Tele Revue zou Laurent z’n vrouw bedriegen. Ook Story had al aandacht voor de zaak.

De zaak ging aan het rollen nadat er beelden opdoken van Laurent die in gezelschap van een onbekende Italiaanse dame een hotel in Milaan verliet. Een kamer in het bewuste hotel kost 500 euro per nacht. Laurent zou razend zijn geworden toen hij de fotograaf zag.

Volgens de ’boekjes’ stortte Prinses Claire in toen ze het nieuws vernam van Laurent’s ontrouw.

De officiele versie klinkt echter anders. Laurent zou vaak in Italië verblijven om een huis te laten renoveren (en nee, deze keer niet met geld van de marine). De geheimzinnige vrouw zou zeker niet iemand zijn waarmee hij de nacht doorbracht. Volgens Prinses Claire zou van ontrouw geen sprake zijn.

Bron: Showbizzsite

10:37 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: huwelijk, belgie, prins laurent, prinses claire |  Facebook |

Petekinderen Koning Boudewijn en Koningin Fabiola naar Boudewijnpark

 Het is gebruikelijk dat de zevende opeenvolgende zoon of dochter binnen een gezin genoemd wordt naar de koning respectievelijk de koningin. Het jaar 7 in het jaar 2007 is dan ook iets speciaals, en de datum 07-07-07 extra bijzonder.

Onder impuls van Boudewijn Laloo, schepen van financiën van de stad Brugge, wil de vzw "Pete-metekinderen van Koning Boudewijn en Koningin Fabiola" deze bijzondere dag niet ongemerkt laten voorbijgaan.

In het verleden was de Efteling twee keer de locatie voor een ontmoetingsdag voor de kinderen. Toen stonden de sprookjes van Koninging Fabiola centraal. Tussendoor ontmoetten ze elkaar ook eens naar aanleiding van het Eén-programma Fata Morgana in Lommel.

In samenwerking met het Boudewijn Seapark, wordt nu iedereen op 07.07.07 verwacht in het Boudewijnpark te Brugge. Wel niet om 7u maar om 10u. Het jaar 2007 is immers door de Verenigde Naties uitgeroepen als het jaar van de Dolfijn, en dus was het dolfinarium is de logische locatie.

De Boudewijns en Fabiola’s worden er verwacht met hun partner en kinderen. Reeds 73 pete- en metekinderen schreven zich in en de groep zal bestaan uit ongeveer 150 mensen. Na een ontvangstontbijt om 10 u met de traditionele welkomstwoorden is er om 11u30 een exclusieve dolfijnenshow gevolgd door een dagje Boudewijn Seapark.

Petekinderen gezocht

Een belangrijk probleem bij de organisatie is overigens, dat de vereniging niet over de volledige lijst van de Boudewijns en Fabiola’s beschikt. De vereniging telt ondertussen 72 leden van de naar schatting 700 pete- en metekinderen.

Voor inschrijvingen kunnen de Boudewijns en Fabiola’s nog steeds telefonisch contact met de vereniging opnemen met Boudewijn Moelans op het nummer 011-446898 of via info@koninklijkepetekinderen.be

 

Bron: Stadsomroep Brugge

08:15 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: petekind, koning boudewijn, koningin fabiola, belgie, brugge |  Facebook |

04-07-07

Koning Albert mag eind deze week ziekenhuis verlaten

koning albertKoning Albert II mag het ziekenhuis eind deze week of zaterdag verlaten. Dat verklaarde de woordvoerster van Kliniek Sint-Jan. "De revalidatie van de koning verloopt vlot, maar de dokters raden hem aan toch voldoende te rusten", zegt woordvoerster Isabelle de Meyere van Kliniek Sint-Jan.

Vorige week dinsdag onderging de koning een heupoperatie nadat hij was gevallen. Vandaag ontvangt hij trouwens informateur Didier Reynders. Die overhandigt het eindverslag van zijn informatieopdracht aan de koning.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

02-07-07

Neef Japanse keizer behandeld voor alcoholverslaving

pho_tomohitoDe 61-jarige Japanse prins Tomohito, een neef van keizer Akihito, moet zich in een ziekenhuis aan zijn alcoholverslaving laten behandelen. Dat heeft het Japanse koningshuis vrijdag in een verklaring laten weten.

Tomohito is zesde in de lijn van troonsopvolging. Hij is fel gekant tegen plannen om de keizerlijke troon ook voor vrouwen toegankelijk te maken. De Japanse wetgeving bepaalt sinds 1947 dat alleen mannen de Chrysantentroon mogen bestijgen. Momenteel is er echter geen mannelijke opvolger voor de lange termijn in beeld. Sinds 1965 is er geen mannelijke troonopvolger geboren.

Tomohito moet zeker een maand in het ziekenhuis blijven. De prins heeft ook last van slapeloosheid.

 

Bron: De Telegraaf

20:00 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan, prins tomohito, ziekenhuis, alcoholverslaving |  Facebook |

Britse koningin in december opnieuw grootmoeder

queenDe Britse koningin Elizabeth II wordt op 81-jarige leeftijd opnieuw grootmoeder, zo meldt Buckingham Palace maandag. Sophie Rhys-Jones, de 42-jarige echtgenote van prins Edward, zal in december bevallen van een tweede kindje.

Het prinselijke koppel heeft al een dochter, Lady Louise Windsor, die in 2003 is geboren. In 2001 kreeg de gravin een levensbedreigende buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ze werd toen per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht voor een spoedoperatie. In november 2003 werd Sophie, tijdens haar zwangerschap van Louise, een maand voor de bevalling naar het ziekenhuis gebracht omdat ze plotseling ziek werd. Edward en Sophie trouwden in 1999. Prins Edward is de vierde en jongste zoon van koningin Elizabeth II en is zevende in lijn voor de Britse troon.

 

Bron: Het Nieuwsblad