09-09-07

ABVV roept hulp prinses Astrid in na ontslag bij Rode Kruis

Het ABVV heeft een brief geschreven naar prinses Astrid met de vraag of ze kan bemiddelen in een ontslagdossier bij het Rode Kruis. Dat meldt het ABVV zondag in een mededeling. De socialistische vakbond gaat maandag de brief overhandigen aan de directeur-generaal van het Rode Kruis en gaat die dag ook actie voeren in Mechelen, waar de hoofdzetel van het Rode Kruis zich bevindt.

Het ABVV is ontstemd omdat het Rode Kruis Vlaanderen op 24 augustus José Daems op staande voet heeft ontslagen. Daems is ambulancierster en al vele jaren vakbondsafgevaardigde van het ABVV.

José wees, aldus het ABVV, de verantwoordelijken van haar afdeling (Heusden Zolder) op de wetten en regels die in arbeidsrelaties moeten worden nageleefd. "En dat werd haar niet in dank afgenomen."

Als afgevaardigde was Daems beschermd tegen willekeurige afdanking. De directie van Rode Kruis Vlaanderen geeft toe dat ze geen geldige reden heeft om haar te ontslaan en koos dan maar om de wettelijk voorziene zware schadevergoeding te betalen, zegt het ABVV. De vakbond klaagt dit aan en vraagt het Rode Kruis de vrouw opnieuw in dienst te nemen.

De organisatie roept de hulp in van prinses Astrid en stuurde haar afgelopen vrijdag een brief. Op maandag 10 september wordt die brief overhandigd aan de directeur-generaal van het Rode Kruis. Dat gaat gepaard met een vakbondsactie voor de hoofdzetel van de organisatie in Mechelen.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen 

13:42 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ontslag, het rode kruis, abvv, belgie, prinses astrid, brief |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.