26-09-07

Koning Albert moet rusten

koning albertKoning Albert II moet op doktersadvies zijn activiteiten beperken. De vorst is niet ziek, maar zou sinds zijn heupoperatie in juni onvoldoende tijd hebben gehad om te rusten.

In juni werd de 73-jarige Albert II geopereerd aan de heup nadat hij bij een val de hals van zijn rechterdijbeen had gebroken. De normale herstelperiode bij zo'n operatie is drie maanden. De algemene gezondheidstoestand van de vorst is goed, maar hij heeft de laatste maanden onvoldoende tijd gehad om te rusten na zijn operatie, zo stelt het paleis. Dat gebrek aan rust zou onder meer een gevolg zijn van de moeizame regeringsvorming.

Daarom is op doktersadvies beslist de activiteiten van de koning in te perken. Het programma van de koning wordt beperkt tot politieke audi‘nties die vooral te maken hebben met de lopende regeringsvorming. Ook het staatsbezoek aan Ierland en de overhandiging van de geloofsbrieven blijven op de agenda staan.

Zodra de regering gevormd is, moet de koning volgens het paleis verder genezen "met een periode van rust en herstel".

 

Bron: Het Laatste Nieuws 

23:33 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koning albert, rusten, belgie, heupoperatie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.