06-10-07

Opschudding over sculptuur prins Harry als lijk

Een sculptuur dat de Britse prins Harry uitbeeldt als lijk in legeruniform zorgt in Groot-Brittannië voor opschudding. Dat meldt de Britse krant The Sun vrijdag.

De sculptuur toont een op de 23-jarige prins gelijkende soldaat die op de rug ligt, met zijn hoofd op de bijbel voor de Britse vlag. In zijn hand houdt hij een medaillon van zijn moeder, prinses Diana. Het wapen van de soldaat zit in de holster. Een gier staart naar het lijk.

Familieleden van gesneuvelde soldaten zijn verontwaardigd over het kunstwerk van de controversiële Amerikaanse kunstenaar Daniel Edwards.

"Het is ziekelijk, echt verschrikkelijk", zo citeert de krant de 62-jarige Carol Jones, wiens 31-jarige zoon John gedood werd in Irak. "De sculptuur is niet alleen smakeloos, maar ze bewijst ook een slechte dienst aan alle mannen en vrouwen in het leger, die in Irak hun leven gaven", zegt ook Robert Lee van het Royal British Legion, de organisatie van (oud-)militairen.

Edwards is niet aan zijn proefstuk toe: eerder beeldde hij al een barende Britney Spears uit en het lijk van Paris Hilton.Het 'lijk' van Harry

02:03 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins harry, sculptuur, beeld, lijk, engeland, soldaat |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.