25-10-07

Saluutschoten voor koningin Beatrix

koningin india
Koningin Beatrix is vanmorgen met saluutschoten en groot ceremonieel vertoon verwelkomd in New Delhi. De Indiase president Pratibha Patil en premier Manmohan Singh wachtten het koninklijk gezelschap op op het voorplein van Rashtrapati Bhavan, de ambtswoning van de Indiase president en het voormalige paleis van de Britse onderkoningen in India.

Anders dan in andere landen gebruikelijk, moest de koningin vervolgens alleen op een verhoging de volksliederen aanhoren en de omvangrijke erewacht inspecteren. De Indiase staatslieden keken van een afstandje toe, samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima, die hun (schoon)moeder tijdens het staatsbezoek vergezellen.
Publiek werd bij het majestueuze gebouwencomplex, met ruim 18.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte, niet toegelaten. De beveiligingsmaatregelen waren scherp. Een enorm wagenpark aan politie- en beveiligingswagens moest de 'VVIPs' bewake - het standbewuste India kent een overtreffende trap van 'Very Important Person', en dat zijn 'Very Very' belangrijke officials, die bijvoorbeeld eigen parkeerplaatsen hebben en ook op een vliegveld mogen wachten in een aparte ruimte.
Na de ontvangst werd een krans gelegd bij Raj Ghat, de plek langs de rivier in Delhi waar Mahatma Gandhi werd gecremeerd. De koningin trok de linten recht en strooide bloemen uit over de gedenkplaats, die ze op kousenvouten had betreden. De rest van de dag bracht het koninklijk gezelschap door achter gesloten deuren, waar de een na de andere Indiase hoogwaardigheidsbekleder aanklopte voor een kort gesprekje.
Na de privélunch bij Sonia Gandhi volgden besprekingen over de economische betrekkingen, waarbij ook een select groepje Nederlandse president-directeuren onder aanvoering van minister Maria van der Hoeven aanschoof. Vanavond keert de koningin terug naar het presidentieel paleis, waar de Indiase president haar het traditionele staatsbanket aanbiedt.

 

Bron: Provinciaal Zeeuwse Courant

20-10-07

Prinses Ariane gedoopt in Den Haag

Doop_Ariana_4In de Kloosterkerk in Den Haag is de 6,5 maanden oude prinses Ariane gedoopt.

Tradities

De plechtigheid werd geleid door dominee Van der Boon. Het prinsesje werd, net als haar zusjes, gedoopt met water uit de Jordaan. Volgens het evangelie is Jezus in de river gedoopt. Er was nog een oude traditie: het meisje had het jurkje aan dat in 1880 voor de doop van prinses Wilhelmina werd gemaakt.

Gasten

Bij de doop van de derde dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren onder meer premier Balkenende, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, en de ouders van Máxima aanwezig. De Zorreguietas mochten erbij zijn omdat de doop als privégelegenheid wordt beschouwd.

Peetouders

De peetouders van het prinsesje, onder wie prins Guillaume van Luxemburg en de zus van Máxima, Inés Zorreguieta, spraken hun zegenwensen uit voor Ariane. Bij de doop zijn in totaal 850 gasten. Onder hen uiteraard ook de twee zusjes van Ariane: Amalia (3) en Alexia (2).

Ongedwongen

In de kerk heerste een ongedwongen sfeer. De jongste telgen van de Oranjefamilie mochten vrij rond het altaar spelen. Dat zorgde soms voor hilarische momenten, zoals ook op de foto's te zien is.

 

Bron: RTL 

19-10-07

Zweeds koninklijk huwelijk op til

marriageMedia in binnen- en buitenland roepen het al jaren, maar volgens de Zweedse tabloid Expressen is het eindelijk zover: de Zweedse kroonprinses Victoria staat op het punt zich te verloven en te trouwen met haar vriend Daniel Westling.

De tabloid kon de hand leggen op een document, waarin gewag gemaakt wordt van de nood aan extra financiering om de kosten te dekken van de voorbereiding van een koninklijk huwelijk tussen kroonprinses Victoria en haar partner Daniël Westling.

Maar de Zweedse koning Carl XVI Gustaf is niet op de hoogte van een huwelijk, zo meldt de online-editie van Expressen. "Ik heb het document nog niet gezien," aldus de koning. En die leek zelf een beetje verveeld te zitten met de kwestie. "Eerlijk gezegd weet ik niet wat hier de bedoeling van is."

 

Bron: De Morgen 

17:57 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zweden, huwelijk, prinses victoria, daniel westling, gerucht |  Facebook |

17-10-07

Queen gebruikt porseleinen toilet van 7.200 euro niet

Peperduur toilet voor de Queen.

In het gemeentehuis van het stadje Romsey, in het zuidoosten van Engeland, werd in juni een wc geïnstalleerd ter waarde van 7.200 euro. Reden voor deze uitspatting was het bezoek van de Britse koningin Elizabeth II. Weggegooid geld want de Queen moest tijdens haar drie uur durende bezoek helemaal niet naar het kleinste kamertje.

Porseleinen exemplaar
Medewerkers van het paleis hadden het stadje in juni gevraagd een nieuw toilet te installeren ter gelegenheid van het nakende bezoek van de koningin. De oude plee was wel schoon, maar niet mooi, zo klonk het. En dus installeerde het stadsbestuur een porseleinen troon van liefst 5.000 pond (7.200 euro).

Duur bezoekje
Maar daar bleef het niet bij. De stad spendeerde in totaal 60.000 pond (85.000 euro) of een derde van het jaarlijkse budget aan het blitzbezoek van de Queen. De burgemeester overweegt nu een belastingverhoging.

 

Bron: Het Laatste Nieuws 

16-10-07

NOS zendt doop prinses Ariane rechtstreeks uit

De NOS zendt zaterdag de doop van prinses Ariane rechtstreeks uit. De uitzending op Nederland 1 begint om 11.15 uur en duurt bijna drie kwartier.Ariane, de derde dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, wordt gedoopt door dominee Deodaat van der Boon, in de Kloosterkerk in Den Haag. Astrid Kersseboom presenteert de uitzending, meldde de NOS dinsdag.

 

Bron: NRC 

15-10-07

Koning Mohammed zweert nieuwe Marokkaanse regering in

In Marokko heeft koning Mohammed VI een nieuwe regering ingezworen. Die wordt geleid door Abbas El Fassi, leider van de conservatieve partij Istiqlal.Koning Mohammed zat de inhuldigingsceremonie van de nieuwe regering maandagmiddag voor in zijn paleis in Rabat. Naast de premier telt het kabinet nog drieëndertig ministerportefeuilles, waarvan er zeven zijn toevertrouwd aan vrouwen. De ministers zijn afkomstig uit vier politieke partijen. De partij Istiqlal van El Fassi won de verkiezingen op 7 september dit jaar met 52 van 325 zetels in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

 

Bron: Knack 

23:27 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marokko, regering, koning mohammed, rabat |  Facebook |

Vaessen verdiende al 76.000 euro met boek over koningshuis

Kolonel op rust Noël Vaessen heeft in totaal al 76.000 euro verdiend aan zijn boek 'Een prinselijk proces'. Intussen heeft hij nog altijd wel zijn boete van 195.000 euro van het marineproces niet betaald, melden de Coreliokranten maandag. De vroegere raadgever van prins Laurent werd op het proces in februari veroordeeld wegens schriftvervalsing en persoonlijke verrijking. Er werd legergeld gebruikt voor de villa van prins Laurent en voor Vaessens boerderij in de Hoge Venen.

 

Bron: De Morgen