06-11-07

Queen in top 50 van elegantie

queenQueen Elizabeth II, jawel, de Britse koningin die inmiddels 81 is, is opgenomen in de lijst van 50 elegantste vrouwen. In de nieuwe erelijst van vakblad 'Vogue' staan nog meer elegante dames van gevorderde leeftijd. Vanessa Redgrave (70) en Charlotte Rampling (62) staan leuk te pronken tussen de Kate Moss'en en Naomi Campbells van deze wereld.

'Er staat geen leeftijd op elegantie', motiveert de redactie van Vogue terecht.

Overigens, ook Helen Mirren die in de film in de huid kroop van Queen Elizabeth, deelt in de elegantiegekte van Vogue . Dit handjevol verrassende namen liet Vogue lekken ter promotie van haar decembernummer dat eerstdaags in de winkel ligt. En vanzelfsprekend scoort de stijlbijbel met zijn liefde voor stapschoenen en halsdoeken bijzonder goed in Buckingham Palace. Vogue gaat zelfs zover te beweren dat de Queen altijd glamoureus is, zowel wanneer zij op haar landelijke Schotse landgoed in Balmoral kiest voor laarzen en hoofddoeken, als wanneer zij op Buckingham Palace de kroonjuwelen draagt. Want glamour, zo duidt Vogue , 'gaat er niet over wat je draagt, wel hoe je het draagt. Glamour kan je niet kopen, maar je kan het evenmin faken.' Kortom, 'Elizabeth is cool!' oppert model van de maand Agyness Deyn.

'Dit is een groot compliment, de koningin heeft een erg praktische opvatting van kledij en keuze van stoffen,' reageert een woordvoerder van het Britse hof.

En natuurlijk deelt hofstylist Hardy Amies in de pluimen. Hij overleed weliswaar na een halve eeuw dienst in 2003 op 93-jarige leeftijd. Maar hij wist toen al: 'De koningin is erg veeleisend waar het kleren betreft. Zij weet altijd precies wat zij wil. Haar kleren moeten vriendelijk zijn. Een chique outfit straalt vaak wreedheid uit.'

Het Britse hof viert overigens deze maand de diamanten bruiloft van de vorstin die volgende maand het record breekt van langst regerende vorst.

 

Bron: Het Nieuwsblad 

10:09 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koningin elizabeth, engeland, elegantie, top 50, vogue, glamour |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.