13-11-07

Prins koopt 'Vliegend Paleis'

 al waleed
Het gerucht deed al langer de ronde. Dat een Saudische prins als eerste een luxe versie van de A380 zou hebben gekocht. Nu is het bevestigd.

De bekende Saudische prins Al-Waleed bin Talal, die ook miljarden heeft geïnvesteerd in westerse bedrijven, zette maandag zijn handtekening die hem eigenaar maakt van het eerste 'Vliegende Paleis', zoals het vliegtuig al in de media wordt genoemd.

Het toestel is groot genoeg voor een directiekamer met vijftien zetels, twee slaapkamers en een ruimte om te sporten.

Onbekend is wat de miljardair voor de uitgebreide versie van de A380 heeft betaald. Een sobere versie van het vliegtuig heeft een catalogusprijs van 325 miljoen dollar. Voor Al-Waleed komt daar natuurlijk nog wel wat bij. Hij wil echter nog niet prijsgeven hoe de inrichting eruit komt te zien.

De A380 is het grootste toestel ter wereld. Een luchtvaartmaatschappij kan er tussen de vijfhonderd en achthonderd passagiers in stoppen. De Saudische prins kan door het toestel voor zichzelf te kopen straks een stuk luxer vliegen dan bijvoorbeeld president Bush.

Al-Waleed ontvangt het paradepaardje van Airbus naar verwachting in 2010. Daarna moet het vliegtuig nog worden omgebouwd.

De prins is een neef van de twee jaar overleden koning Fahd van Saudi-Arabië. Hij is in de Saudische woestijn al eigenaar van een nomadentent uitgerust met alle moderne elektronica. Hij kan zo de gang van zaken op de financiële markten in de gaten houden.

Al-Waleed is onder meer grootaandeelhouder van Citigroup. Verder bezit hij belangen in News Corp, Walt Disney en een aantal grote hotels.

 

Bron: Z24 

De commentaren zijn gesloten.