22-06-08

Winnend paard Koningin Elizabeth

queen elizabethDe Engelse Koningin fokt al haar hele carriere renpaarden en bezoekt natuurlijk het in bezit van de Koninklijke familie zijnde Ascot trouw. Toch had zij sinds 1999 geen eigen paard meer zien winnen. Daar kwam via de Chesham Stakes verandering in. Jockey Richard Hughes reed Free Agent in een sprint over 1400 meter naar een grandioze zege. De eerste prijs voor de pas 2-jarige Free Agent bedroeg 34.000 pond. De Koningin was zo te zien buitengewoon blij. Haar winnende paard kreeg na afloop een koninklijke aai over het hoofd, terwijl zij zich even onderhield met Jockey Richard Hughes.

De toeloop op het vijf dagen durende ‘Royal Ascot’ sloeg weer alle records. De donderdagse Ladies Day was volgens de massaal ingevlogen JetSet het hoogte punt. De Gold Cup overhandigd krijgen uit handen van Queen Elizabeth maakten zo’n 70.000 liefhebbers mee. Op de andere dagen is een toeloop van 60.000 man publiek heel gewoon. De entourage is fraaier dan ooit, op het onlangs schitterend gerenoveerde hippodroom. De Ierse, op landgoed Ballydoyle gesitueerde- hogepriester, de beste volbloedtrainer ter wereld, trainer Aiden O’Brien himself, zorgde voor een record. De paarden die het waarmaakten leken van een andere orde. De man die voor O’Brien drie ‘Big Bankers’, drie topfavorieten naar evenzovele daadwerkelijke zeges reed, jockey Johnny Murtach, was zelf na de Gold Cup met Yeats, naderhand zichtbaar geroerd. Hij maakte met de rechterhand het getal: drie vingers omhoog. De man in het zadel bedoelde daar overigens niet de drie absolute toppers mee die hij in drie dagen ter zege reed:. Henrythenavigator op dinsdag, Duke of Marmalade op woensdag en Yeats in de Gold Cup. De man die nu 26 Royal Ascot winners in de carriere reed, gaf aan dat Yeats het onmogelijke in zijn carriere waarmaakte. Yeats won de Cups van 2006, 2007 en 2008. Drie Gold Cups op rij, dat gebeurde in de lange geschiedenis slechts één keer eerder. Yeats regeerde de zware test over vier kilometer als een vorst.

Jockey Johnny Murtach vroeg zijn paard in de eindfase in oogstrelende stijl. Richting post wist de hengst die al 840.000 pond won, met ruim 5 lengten te winnnen voor Geordieland, weer ruim voor Coastal Path. De eerste prijs van de Cup bedroeg 142.000 pond.

Murtagh had het van tevoren beweerd. “Ik had Yeats, thuis op Ballydoyle getraind, hij vloog. Ik geloofde in hem.” Vanmiddag worden de laatste topraces tot ontknoping gebracht.

Bron: De Telegraaf

20:14 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engeland, ascot, richard hughes, free agent, paard |  Facebook |

21-06-08

Japanse prinses geen lid meer van koninklijk huis

decoration
De Japanse prinses Sayako heeft dinsdag door in het huwelijk te treden met een burgerman afstand gedaan van haar koninklijke status. Het is niet eerder gebeurd dat een dochter van de Japanse keizer met een gewone burger trouwde. De 36-jarige Sayako is de enige dochter van keizer Akihito en keizerin Michiko. De bruidegom is Yoshiki Kuroda, die als ambtenaar bij de gemeente Tokyo werkt.

Sayako droeg tijdens de naar koninklijke begrippen sobere trouwplechtigheid een eenvoudige witte jurk en een parelketting. In een naderhand uitgegeven verklaring zegt Sayako dat haar vader haar heeft verzekerd dat de familieverhoudingen niet zullen veranderen door haar huwelijk. 'Daarna hield de keizerin me stevig vast en zei ze almaar 'Alles komt goed',' aldus Sayako in de verklaring. Ook vraagt ze de Japanners respect op te brengen voor haar echtgenoot en zijn werk.

Om zich voor te bereiden op haar bestaan als gewoon burgeres heeft Sayako, die ornithologe is, rijles genomen en heeft ze boodschappen gedaan in de supermarkt. Tijdens een kort onderhoud met journalisten zei dat ze blij is dat de keizer haar nieuwe leven als een voortzetting van haar oude bestaan ziet, en niet als een complete breuk daarmee. Ze gaf toe dat ze niet precies weet hoe haar leven er als gewoon burgeres uit zal zien.

Sayako en Kuroda kennen elkaar al sinds hun jeugd. Kuroda is een jeugdvriend van Sayako's oudere broer, prins Akishino, en de twee kregen verkering na elkaar twee jaar geleden weer eens te hebben ontmoet op een door Akishino georganiseerd tennispartijtje.

Naar schatting zesduizend mensen stonden langs de korte route van het koninklijk paleis in Tokyo naar het Imperial Hotel, waar het huwelijk werd voltrokken. 'De prinses was zo mooi, ze leek wel kersenbloesem', zei Michiyo Tanimura, die 275 kilometer had gereisd om het bruidspaar te kunnen aanschouwen.

 

Bron: Elsevier

14:15 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan, prinses sayako, huwelijke |  Facebook |

Koningin krijgt eigen UMTS-mast

Koningin Beatrix krijgt in Baarn een eigen UMTS-mast. Op de plek waar kasteel Drakensteyn staat is op dit moment bijna geen gsm-bereik, met de mast komt daar verandering in.

De mast komt er op verzoek van de beveiliging van koningin Beatrix. De verwachting is dat de koningin over een paar jaar, als ze opgevolgd is door Willem-Alexander, in kasteel Drakensteyn gaat wonen.

KPN en de gemeente Baarn gaan op het verzoek van de beveiliging in en gaan een 30 meter hoge UMTS-mast plaatsen op het terrein van Drakensteyn, zodat de koningin in de toekomst ook in het kasteel mobiel bereikbaar is.

 

Bron: Portablegear

13:34 Gepost door Leve de Koning in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: baarn, mast, kasteel drakensteyn, koningin beatrix, nederland, umts |  Facebook |

Prins Filip kan beter bij gezin blijven dan naar Spelen gaan

Prins Filip zou beter niet naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking gaan en op dat moment beter in eigen land blijven en 'stoeien, fietsen en voetballen' met de kinderen. Dat is de mening van CD&V-senatoren Pol Van Den Driessche en Els Schelfhout.

De senatoren maakten hun standpunt bekend nadat de senaat een resolutie had goedgekeurd waarin ze de mensenrechtenschendingen tegenover minderheidsgroepen als Tibetanen en het gebrek aan persvrijheid in China veroordelen.

Pas indien de situatie in China op korte termijn merkelijk zou verbeteren is zijn aanwezigheid gepast, schrijven Van Den Driessche en Schelfhout in hun open brief aan de senator van rechtswege en troonsopvolger. Zij menen dat het sturen van een hoge vertegenwoordiger als de prins zou overkomen als een vergoelijking van de wanpraktijken in China.

Als lichte sneer geven ze prins Filip nog mee dat hij beter de tijd spendeert met zijn gezin. In de senaat zullen ze hem sowieso niet zien, want daar vertoeft hij nauwelijks.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

Koning Albert zit met zwartwerkers op zijn dak

decoration
Twee Poolse en een Franse zwartwerker werden vrijdag betrapt bij herstellingswerken aan het dak van het koninklijk paleis in Brussel.

Een ploeg inspectiediensten ging vrijdagochtend aan het koninklijk paleis nagaan of alle wettelijke regels gerespecteerd werden bij de uitvoering van enkele herstellingswerken. De verbazing van de controleurs was groot toen duidelijk werd dat drie van de zes arbeiders die de dakwerken aan het uitvoeren waren, zwartwerkers bleken.

De herstelling van het koninklijke dak is opgedeeld in twee werven. Een op de linkervleugel van het paleis, een tweede op de rechtervleugel. Toeval of niet, maar de werven zijn mooi communautair verdeeld: het dak van de ene vleugel wordt door een Vlaams bedrijf hersteld, het dak van de andere door een Waalse onderneming.

Bij de Vlaamse onderneming waren drie werknemers met de Poolse nationaliteit aan de slag. De werfleider bleek ingeschreven te zijn, de twee andere arbeiders niet.

Bij het Waalse bedrijf voldeden de twee Belgische werknemers aan de wettelijke verplichtingen. De derde arbeider, een Fransman, kon niet worden teruggevonden in de databanken van de sociale zekerheid. In de loop van de namiddag probeerde de Waalse onderneming alsnog de situatie van de Franse werknemer te regulariseren. Maar dat gebeurde ruim na de vaststelling van de inbreuken.

Het paleis aan het Brusselse Warandepark - het werkadres van de vorst - is eigendom van de Belgische Staat. De werken vallen onder de verantwoordelijkheid van de Regie der Gebouwen. Opmerkelijk is dat de inspectie niet totaal onverwacht kwam, maar gebeurde na herhaaldelijke klachten over onveilige werkomstandigheden. De Regie was naar verluidt al verschillende keren ingelicht over die werkomstandigheden, maar greep tot dusver niet in.

De woordvoerder van de Regie verklaarde vrijdagnamiddag niet op de hoogte te zijn van de controle. Het kabinet van Staatssecretaris Bernard Clerfayt (FDF), onder meer bevoegd voor de Regie der Gebouwen en de strijd tegen de fiscale fraude, was evenmin ingelicht. De persdienst van het paleis bevestigde dat de inspectiediensten controles hebben uitgevoerd. 'Maar over de uitkomst van die controles hebben wij nog geen informatie gekregen', aldus Pierre-Emmanuel De Bauw, de woordvoerder van het paleis.

 

Bron: Het Nieuwsblad

09:58 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, paleis, brussel, zwartwerk, koning albert |  Facebook |

19-06-08

Koningin Fabiola, vrome vorstin in een vluchtige wereldZe is misschien niet het populairste lid van de Koninklijke Belgische Familie en de meesten kennen haar enkel van TV of omwille van haar “betonnen kapsel”. Ze wordt wel eens de “Heks uit Spanje” genoemd door haar neefje Laurent, maar ze is eeuwig in onze gedachten als vrouw/weduwe van Koning Boudewijn en we herinneren ons haar Sprookjes.

En laat het nu net een Mechelaar zijn die de onbekende kantjes van ons Fabi (Fabiola de Mora Y Aragon) belicht. Ralf de Jonge (28), uit Mechelen, heeft over haar een boek geschreven en voor zij, die een zwak hebben voor Blauw Bloed en de hele heisa daarrond, is dit een verplicht nummertje.

En om het dan allemaal officieel te maken kunnen de Mechelse Royalty-Lovers hun hartje ophalen door op zaterdag 21 juni 2008 een ondertekend exemplaar van Ralfs boek “Koningin Fabiola, vrome vorstin in een vluchtige wereld” in boekenwinkel Forum in de Boucherystraat tussen 10 en 12 uur aan te schaffen.

Om alle verwarring uit te sluiten:
Het aangeschafte boek wordt ondertekend door Ralf... en niet door ons Fabi.

 

Bron: MechelenBlogt