03-10-07

Prinses Astrid openhartig over gezondheid van koning

astridvanbelgie'Met de gezondheid van de koning is niks catastrofaals aan de hand. Zoals iedereen is hij echter van vlees en bloed.' Dat zei prinses Astrid dinsdag tijdens haar missie als vertegenwoordigster van Roll Back Malaria in Tanzania aan de pers.

'Ik neem dagelijks contact met hem op', vertelde ze. 'We zijn heel close. Hij kan eindelijk een beetje rusten. De arme man onderging een zware heupoperatie. Een dag later is hij al begonnen met gesprekken over de regeringsvorming. Hij is niet één dag gestopt met werken. Nu moeten we hem de tijd laten om te revalideren', aldus de prinses.

 

Bron: Het Nieuwsblad 

17:59 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tanzania, gezondheid, koning albert, prinses astrid, belgie, pers |  Facebook |

02-10-07

Ruim helft Canadezen wil af van monarchie

Meer dan de helft van de Canadezen wil af van koningin Elizabeth als staatshoofd van Canada, zo bleek uit een onderzoek onder ruim duizend mensen. Zeker 53 procent wil dat Canada geen monarchie meer is.

Kort na de dood van prinses Diana van Groot-Brittannië lag de steun voor de monarchie op hetzelfde lage niveau. Canada is net als Groot-Brittannië en Australië een constitutionele monarchie. Gouverneur-generaal Michaelle Jean vertegenwoordigt de koningin in Canada.

Als het land een monarchie blijft, dan ziet 35 procent echter het liefst prins William op de troon en 20 procent wil prins Charles. Maar met prins Charles als staatshoofd wil 55 procent van de ondervraagden dat de monarchie wordt opgedoekt.

 

Bron: De Morgen 

Prins Harry mag niet meer bij vriendin slapen

Prins Harry mag om veiligheidsredenen niet meer bij zijn vriendin Chelsy Davy overnachten. Het paar wordt aanbevolen vanaf nu een hotel te boeken.

De 23-jarige vriendin van de Britse prins studeert sinds dit jaar aan de universiteit van Leeds. Ze deelt een appartement met drie vrienden in de buurt van Hyde Park, Londen. Volgens het veiligheidspersoneel is het niet mogelijk Harry afdoende te beschermen wanneer hij daar overnacht.

"Er is geen controle over zijn komen gaan", klinkt het.

Volgens de Britse krant News of the World werd Harry aangeraden zijn liefdesnestje voortaan in een hotel te bouwen.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen 

10:47 Gepost door Leve de Koning in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins harry, slapen, vriendin, chelsy davy, engeland, leeds |  Facebook |

01-10-07

Moet Queen getuigen in Diana-onderzoek?

Elizabeth_104099hDeze week begint een nieuw officieel onderzoek naar de dood van de Britse prinses Diana, dat een streep zou moeten zetten onder een al tien jaar durende discussie. De kans is groot dat leden van de koninklijke familie als getuigen worden opgeroepen.

De Sunday Telegraph meldt dat de advocaten van Mohammed al-Fayed een schriftelijk verzoek hebben ingediend om de koningin, prins Philip en prins Charles als getuigen te horen. Al-Fayed is de schatrijke eigenaar van luxewarenhuis Harrods en vader van Diana's vriend Dodi, die samen met haar omkwam.

Al-Fayed gelooft dat zijn zoon en de prinses om het leven werden gebracht door de Britse establishment. Hij is ervan overtuigd dat de koninklijke familie een licht kan werpen op wat er echt gebeurde. Ook Sir John Scarlett, het toenmalige hoofd van de inlichtingendienst MI6, zal worden opgeroepen om uit te leggen waarom zijn dienst een geheim document vernietigde dat volgens al-Fayed zijn theorie ondersteunt.

Of dit verzoek zal worden toegestaan, is verre van zeker. Vast staat wel dat het onderzoek de Britse belastingbetaler veel gaat kosten, want er hangt een prijskaartje aan van ruim 13 miljoen euro. Die berekening gaat ervan uit dat de procedure ongeveer zes maanden zal duren en dat daarbij een batterij dure advocaten in het strijdperk zal treden, om van de veiligheidsmaatregelen nog niet te spreken. Een eerder onderzoek in 2003, duurde tien weken en kostte al zeker 7,6 miljoen euro en vorig jaar werd nog eens 5,3 miljoen uitgegeven voor hoorzittingen onder leiding van Lord Stevens.

 

Bron: Het Nieuwsblad 

28-09-07

Prins Amadeo legt eed af in het kader van reserveofficieren

Ook de ouders van prins Amadeo - prinses Astrid en prins Lorenz - waren aanwezig.


Prins Amadeo, de oudste zoon van prinses Astrid en aartshertog Lorenz, heeft de eed afgelegd in het kader van de reserveofficieren. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid aan de Koninklijke Militaire School (KMS). De ouders van de 21-jarige prins waren aanwezig, evenals uittredend minister van Defensie André Flahaut.

"Deze benoeming is symbolisch, in die zin dat ze erop wijst dat het Belgische leger behoefte blijft hebben aan jonge krachten die zich naast hun hoofdbezigheid op tijd en stond ten dienste willen stellen van de gemeenschap en bereid zijn regelmatig aan oefeningen en operaties deel te nemen", zegt legerwoordvoerster Ingrid Baeck.

De benoeming van prins Amadeo volgt op zijn vorming aan de KMS tijdens het academiejaar 2004-2005. De prins zet momenteel zijn studies voort aan de London School of Economics.

 

Bron: Het Laatste Nieuws 

26-09-07

Prins Filip en prinses Astrid vervangen koning

astrid.jpgPrins Filip en prinses Astrid zullen koning Albert tijdens bepaalde officiële taken vervangen, nu de vorst extra rust voorgeschreven kreeg. Door de huidige politieke situatie heeft koning Albert niet genoeg kunnen rusten na zijn heupoperatie. De geplande reis naar Ierland wordt voorlopig niet uitgesteld, zo laat het paleis woensdag weten. "De koning herstelt goed van zijn heupoperatie", aldus het paleis. "Maar deze laatste maanden hebben zeer veel van zijn energie gevergd. Die vermoeidheid kan te wijten zijn aan de moeilijke regeringsvorming. Daarom werd, in samenspraak met de artsen van de vorst, beslist om de activiteiten van de koning wat terug te schroeven." Het programma van de koning zal beperkt worden tot politieke audiënties die vooral te maken hebben met de lopende regeringsvorming en de overhandiging van de geloofsbrieven. Tijdens andere officiële bezoeken zal de vorst vervangen worden door prinses Astrid en prins Filip. Zo trekt de prins op 3 oktober naar Europalia 2007 en bezoekt Astrid op 24 oktober het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

 

Bron: Het Nieuwsblad 

Koning Albert moet rusten

koning albertKoning Albert II moet op doktersadvies zijn activiteiten beperken. De vorst is niet ziek, maar zou sinds zijn heupoperatie in juni onvoldoende tijd hebben gehad om te rusten.

In juni werd de 73-jarige Albert II geopereerd aan de heup nadat hij bij een val de hals van zijn rechterdijbeen had gebroken. De normale herstelperiode bij zo'n operatie is drie maanden. De algemene gezondheidstoestand van de vorst is goed, maar hij heeft de laatste maanden onvoldoende tijd gehad om te rusten na zijn operatie, zo stelt het paleis. Dat gebrek aan rust zou onder meer een gevolg zijn van de moeizame regeringsvorming.

Daarom is op doktersadvies beslist de activiteiten van de koning in te perken. Het programma van de koning wordt beperkt tot politieke audi‘nties die vooral te maken hebben met de lopende regeringsvorming. Ook het staatsbezoek aan Ierland en de overhandiging van de geloofsbrieven blijven op de agenda staan.

Zodra de regering gevormd is, moet de koning volgens het paleis verder genezen "met een periode van rust en herstel".

 

Bron: Het Laatste Nieuws 

23:33 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koning albert, rusten, belgie, heupoperatie |  Facebook |